Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις από το Υπ.Οικ. για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων

Διευκρινίσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δίνει το ΥΠ.ΟΙΚ. με την απόφαση ΠΟΛ.1114/2013. Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει τα ακόλουθα:


1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

2. Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 (όπως έχουν ενημερωθεί από τα αρχεία της ΓΓΠΣ) και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

3. Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΓΓΠΣ ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

5. Οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

6. Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Δείτε ολόκληρη την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TasosX | Μαΐου 24, 2013 1:41 μ.μ. | Reply
Εκει στο 2. τι λεει ρε παιδια? οτι αν μου εχει κανει ηλεκτρονικη εξουσιοδοτηση μεσω ΤΑΧΙΣ , θελει και γνησιο υπογραφης?
Πειτε μου οτι ΔΕΝ εννοει αυτο ρε παιδια, σας παρακαλω.....
image description nicks | Μαΐου 24, 2013 1:39 μ.μ. | Reply
καλά, πλάκα μας κάνουν; αφού οι εξουσιοδοτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, θέλουν και θεωρημένες υπεύθυνες δηλώσεις τώρα; να το διευκρινίσει άμεσα ( μέσω tweet φυσικά ) ο κ. Θεοχάρης...
image description tacar | Μαΐου 24, 2013 2:46 μ.μ. | Reply
Πραφανώς ο ποιητής εννοεί αυτούς που δεν έχουν κωδικούς και υποβάλεις τη δήλωση χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, τον ΑΔΤ και τον αρ.εκκαθαριστικού των 3 προηγ.χρήσεων.
image description george | Μαΐου 24, 2013 2:23 μ.μ. | Reply
τι λένε οι τύποι;;;;;;
image description gkazan | Μαΐου 24, 2013 3:44 μ.μ. | Reply
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αφού μιλούν και γράφουν σαν τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού....
http://www.youtube.com/watch?v=TRpAILxYlR4
image description nikos | Μαΐου 24, 2013 2:40 μ.μ. | Reply
eidika me toys tokous tha tous vroun olous.....
image description nikolas Corfu | Μαΐου 24, 2013 2:05 μ.μ. | Reply
Ξερουμε ολες τις ημερομηνιες ληξης των δηλωσεων .
Να ξεραμε και αυτες της εναρξης
image description κριτων | Μαΐου 24, 2013 3:19 μ.μ. | Reply
φετος δεν υπαρχει το οριο των 12000 για τους συνταξιουχους;
image description καναπεδατος | Μαΐου 24, 2013 4:05 μ.μ. | Reply
Oι τοκοι που εχω .... σε φορολογικους παραδεισους θα δηλωθουν ?
Μπορουν να εντοπισουν τους τοκους που λογισθηκαν στις 31/12/12 στους καταθετικους λογαριαμους μου στα νησια Trinidad - Cayman -Virgin Islands ?
Δεν ξερω αν περιλαμβανονται στα usb που εχουν κλειδωμενα στα συρταρια τους οι
αξιοι πολιτικοι μας και οι αδιαφθοροι.... ραμπο του ΣΔΟΕ ...
Ti πρεπει να κανω για το παγκοσμιο εισοδημα μου ?
image description mario | Μαΐου 24, 2013 4:53 μ.μ. | Reply
Τρέλανε μας Θεοχάρη!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο