Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλαφόν στο ποσό των τόκων που πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στο Ε1

Πλαφόν στο ποσό των τόκων που πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στο Ε1 αποφασίστηκε από το Υ.Ο. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα δηλώνονται υποχρεωτικά στο έντυπο Ε1 του οικ. έτους 2013 τόκοι καταθέσεων άνω των 250,00 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description αγγελοσ | Μαΐου 24, 2013 11:26 π.μ. | Reply
χθες άλλα τουίταρε!
image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Μαΐου 24, 2013 11:03 π.μ. | Reply
Γιατι δεν το βγαλανε στις 30/06?
Παντα μεσω TWITTER ομως......
image description giannis | Μαΐου 24, 2013 11:02 π.μ. | Reply
Ρε σοβαρά τώρα???? Πάτε καλά ρε ΑΣΧΕΤΟΙ , έχετε δουλέψει πότε... ότι κατεβάσει το κεφάλι σας κάνετε. ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ , ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ
image description DimitrisD | Μαΐου 24, 2013 11:18 π.μ. | Reply
Ότι να ναι γίνετε σε αυτή χώρα. Άλλα λένε την μία μέρα,άλλα την άλλη.... και ακόμα δεν τους έχουμε αρχίσει στις σφαλιάρες!
image description PELAVREN | Μαΐου 24, 2013 11:52 π.μ. | Reply
ΚΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥς ΠΕΛΑΤΕς ΜΟΥ?

image description Wtf? | Μαΐου 24, 2013 12:05 μ.μ. | Reply
ΜΗ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ!
image description Your Name | Μαΐου 24, 2013 11:42 π.μ. | Reply
ΑΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ
image description Γιάννα | Μαΐου 24, 2013 11:25 π.μ. | Reply
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους,
Το πλαφόν ισχύει και για τους κατοίκους εξωτερικού;
Οι οποίοι εάν δηλώσουν τόκους καταθέσεων από λογαριασμό που διατηρούν στην Ελλάδα για να εξοφλούν λογαριασμούς Δ.Ε.Η-Ο.Τ.Ε κ.τ.λ. -ποσά τόκων 0,90-10,00 €-ενεργοποιούνται τα τεκμήρια τους και πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό για την φορολογική κατοικία τους
image description tomcat | Μαΐου 26, 2013 10:03 μ.μ. | Reply
αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο νομίζω ότι δεν έχει εκτιμηθεί σωστά. Σε όλους τους κατοίκους εξωτερικού θα έρθει εκκαθαριστικό να πληρώσουν φόρο αφού με την αναγραφή των τόκων ουσιαστικά τα τεκμήρια ενεργοποιούνται. Ακόμα και κάποιος κάτοικος εξωτερικού που δεν έχει τεκμαρτά ή πραγματικά εισοδήματα αλλά ένα λογαριασμό κίνησης στην Ελλάδα για τις διακοπές του θα κληθεί να πληρώσει φόρο για 3,000 ευρώ τεκμήριο..!! Τόσο στο υπουργείου όσο και στην εφορία κατοίκων εξωτερικού που τηλεφώνησα μου είπαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν έχει βγει καμία οδηγία ακόμα..!!!
image description VATS | Μαΐου 24, 2013 11:34 π.μ. | Reply
Αx ρε harry .....
image description trapezokomos | Μαΐου 24, 2013 11:03 π.μ. | Reply
αντε γ>>>>τε ρε!μου έχει βγει η γλώσσα ενα μηνα τώρα να λέω σε όλους ους πελάτες να φέρουν και το 1 ευρώ τόκους ,τα έχω ακούσει από 200 άτομα για εσάς και τελευταία στιγμή πλαφόν.ουστ σαρδαναπαλοι!τα έχουν παιξει τα νευρα μας το καταλαβαινετε;σοβαρευτήτε επιτέλους και αφήστε εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά για μια φορά!
image description KAMELOT | Μαΐου 24, 2013 12:57 μ.μ. | Reply

χθεσινα τιτιβισματα

Ο γρίφος της αναγραφής των τόκων στη δήλωση
Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:15

Του Σπύρου Δημητρέλη

Αντιμέτωποι με κατάσταση αλαλούμ έχουν έρθει εκατομμύρια φορολογούμενοι αναφορικά με τον τρόπο που θα δηλώσουν τους τόκους που εισέπραξαν το 2012. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει οδηγίες για το τι και πώς δηλώνεται στη φορολογική δήλωση ενώ και οι τράπεζες αυτοσχεδιάζουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλοι οι φορολογούμενοι είναι από φέτος υποχρεωμένοι να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση όλα τα εισοδήματά τους, ακόμη και αυτά που έχουν ήδη φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τη φορολογία. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το εισόδημα από τόκους καταθέσεων.

Οι φορολογούμενοι απευθύνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες ερωτήματα σε εφορίες και φοροτεχνικούς αναφορικά με το τι θα δηλωθεί στη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα ρωτούν:

- τι συμβαίνει όταν ένας τραπεζικός λογαριασμός έχει συνδικαιούχους.

- ποιο ποσό πρέπει να αναγραφεί στη φορολογική δήλωση; Το προ φόρων ή το καθαρό μετά φόρων;

- η τράπεζα θα μου αποστείλει τη σχετική βεβαίωση ή θα πρέπει να την αναζητήσω ο ίδιος;

- θα πρέπει να δηλωθούν και μικροποσά τόκων, όπως αυτοί που εισπράττει κάποιος από έναν λογαριασμό μισθοδοσίας;

Επίσημες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν υπάρχουν καθώς όχι μόνο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει σχετική εγκύκλιο, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε το ειδικό βιβλιαράκι με τις αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης. Με βάση προφορικές οδηγίες που δίνουν εφορίες στους φορολογούμενους προκύπτουν τα εξής:

- στις περιπτώσεις συνδικαιούχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό των τόκων θα πρέπει να μοιραστεί εξίσου σε αυτούς και ό,τι αντιστοιχεί στον καθένα να δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση. Πολλοί φορολογούμενοι, ωστόσο, αντιδρούν λέγοντας ότι τα ονόματα των συνδικαιούχων προστέθηκαν μόνο τυπικά για την περίπτωση που ο κύριος δικαιούχος αδυνατεί να εισπράξει τα χρήματα του λογαριασμού.

- αντικρουόμενες είναι οι απαντήσεις αναφορικά με το αν πρέπει να δηλωθούν τα καθαρά ή τα προ φόρων ποσά των τόκων.

- οι τράπεζες εκδίδουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους. Ωστόσο, θα πρέπει να τις αναζητήσουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι επισκεπτόμενοι κάποιο κατάστημα

- θα πρέπει να δηλωθούν και τα μικροποσά των τόκων. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να δηλωθούν οι τόκοι από το πρώτο λεπτό του ευρώ. Αυτό βέβαια, πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε πολλούς φορολογούμενους οι οποίοι ακόμη και για μικροποσά τόκων πχ. 3 έως 5 ευρώ θα πρέπει να επισκεφτούν την τράπεζά τους για να λάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Στα ποσά των τόκων που θα δηλωθούν στη φορολογική δήλωση θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% (0% εφόσον το συνολικό εισόδημα είναι έως 12.000 ευρώ) ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου. Επίσης τα ποσά των τόκων θα υπολογίζονται και για την κάλυψη του πόθεν έσχες και των τεκμηρίων διαβίωσης του φορολογούμενου.

[email protected]


Πηγή:www.capital.gr
image description Auditor | Μαΐου 24, 2013 12:07 μ.μ. | Reply
Πλάκα μας κάνουν.

Νωρίς το θυμήθηκαν. Έχουν ταλαιπωρήσει όλο τον κόσμο στις ουρές
image description picos | Μαΐου 24, 2013 12:07 μ.μ. | Reply
Ρε ειστε πολυ λιγοι τελικα , ουτε αυτο δεν μπορειτε να προγραμματισετε .
Δωστε και μια ημερομηνια 30/9 για ολες τισ δηλωσεις γιατι πουτ...α τα εχετε κανει και εκει με τις βεβαιωσεις συνταξιουχων κλπ
Συγγνωμη συναδελφοι για την γλωσσα δεν διορθωνεται τπτ αλλα δεν μπορει να συνεχισουμε ετσι
image description SARAKINOS | Μαΐου 24, 2013 2:42 μ.μ. | Reply
Τελικά ο συνάδελφος haryk ήταν σωστός. Αλλά δεν "τουϊταρε" ο κ. Γενικός : 250 ευρώ ανά συνολική βεβαίωση (π.χ. 3 δικαιούχοι) ή ανά συνδικαιούχο;; Αναμείνατε στο ακουστικό σας...
image description temeteron | Μαΐου 24, 2013 4:12 μ.μ. | Reply
Καλά που προεκλογικά είχε πει ο Σαμαράς, πως θα έχουμε ένα σταθερό φολογικό σύστημα/καθεστός στην Ελλάδα...εδώ άλλα ανακοινώνουν το πρωί και άλλα το βράδυ,μέσω ΠΟΛ..TWITTER..FACEBOOK δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε πια!
ό,τι να ναι..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο