Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιάνουν σύντομα δουλειά οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Πανέτοιμοι είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας, όπως προέκυψε στο πλαίσιο χθεσινής εθιμοτυπικής επίσκεψής τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε.

 Η ανάληψη των καθηκόντων τους θα γίνει όταν δημοσιευθούν στο ΦΕΚ και επιδοθούν και στους ίδιους τα διατάγματα διορισμού τους, ενώ μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή θα συνεχίσουν κανονικά οι αποχωρούντες από το «πόστο» του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
 
Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάγκη διενέργειας ταχύτατων ερευνών και λήψης ταχύτατων αποφάσεων από τη δικαιοσύνη, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση των οικονομικών εγκλημάτων και όχι μόνο. Επίσης τονίστηκε ότι πρέπει με την επιτάχυνση να αποφεύγεται το ενδεχόμενο αποφυλακίσεων (λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου της 18μηνης προφυλάκισης) αλλά και ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.
 
Τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθεί λύση γύρω από το θέμα των δικογραφιών που έχουν παραδώσει οι Γρ. Πεπόνης - Σπ. Μουζακίτης και τις οποίες δεν φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει η νέα εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Ράικου, θεωρώντας ότι εκείνοι πρέπει να ολοκληρώσουν όσες είναι σχεδόν έτοιμες, στο στάδιο της εξέτασης υπόπτων ή αξιολόγησης για άσκηση δίωξης. Αν επικρατήσει η άποψη αυτή, τις δικογραφίες θα πρέπει να χειριστούν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο