Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δε δέχεται κούρεμα στα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα το Δ.Ν.Τ.

24 Μάιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Με επικεφαλής τον Τόμσεν έρχεται η τρόικα στις 4 Ιουνίου

Στις 4 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για περίπου δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη δημοσιογραφική ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, που αποκάλυψε επίσης ότι επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον Ράις, εξάλλου, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να υπάρξει μία επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της χώρας, αν και ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σε αυτή τη φάση γίνονται συζητήσεις για συμμετοχή του επίσημου τομέα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακόμα, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή, ο Ράις ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχθεί ένα “κούρεμα” στα δάνεια που έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Ράις εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τη δικαστική διαμάχη στην οποία έχει εμπλακεί στη Γαλλία, λόγω της υπόθεσης Ταπί. “Το συμβούλιο έχει ενημερωθεί για το θέμα κάποιες φορές, και πρόσφατα, και συνεχίζει να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της διευθύντριας να εκτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράις.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης