Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δε δέχεται κούρεμα στα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα το Δ.Ν.Τ.

Με επικεφαλής τον Τόμσεν έρχεται η τρόικα στις 4 Ιουνίου

Στις 4 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για περίπου δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη δημοσιογραφική ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, που αποκάλυψε επίσης ότι επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον Ράις, εξάλλου, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να υπάρξει μία επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της χώρας, αν και ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σε αυτή τη φάση γίνονται συζητήσεις για συμμετοχή του επίσημου τομέα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακόμα, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή, ο Ράις ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχθεί ένα “κούρεμα” στα δάνεια που έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Ράις εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τη δικαστική διαμάχη στην οποία έχει εμπλακεί στη Γαλλία, λόγω της υπόθεσης Ταπί. “Το συμβούλιο έχει ενημερωθεί για το θέμα κάποιες φορές, και πρόσφατα, και συνεχίζει να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της διευθύντριας να εκτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο