Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα έκκληση Μίχαλου σε Χατζηδάκη για το ΓΕΜΗ

Την απλοποίηση των διαδικασιών για την εγγραφή των επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) ζητεί εκ νέου, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Στην επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «μετά τη συμπλήρωση δύο και πλέον ετών από τη σύστασή του, το Γ.Ε.ΜΗ. εισέρχεται στην πλέον κρίσιμη περίοδο της λειτουργίας του, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι προθεσμίες κατάθεσης και ανάρτησης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία το Γ.Ε.ΜΗ. θα δεχθεί τεράστιο όγκο δεδομένων και κατά την οποία, φοβάμαι ότι πρόκειται να δοκιμαστεί σοβαρά η αξιοπιστία του, εφόσον εξακολουθούν να μη γίνονται αποδεκτές από το υπουργείο σας οι προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για απλοποίηση διαδικασιών και για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών".

Όπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή, "με τις υπ. αρ. πρωτ. 2589/1-8-2012 και 952/12-4-2013 επιστολές μας, ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας, σας είχαμε επισημάνει τα προβλήματα των ‘‘Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ’’, των “Υπηρεσιών Μιας Στάσης” και της “Διαδικασίας Αυτοαπογραφής” και είχαμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, που στόχευαν στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ήδη μετά την παρέλευση δέκα και δύο μηνών, αντιστοίχως, από τις ανωτέρω επιστολές μας, δεν έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις μας και δεν έχουν δοθεί λύσεις σε προβλήματα, τα οποία έχουν διογκωθεί μετά τη λήξη των προθεσμιών αυτοαπογραφής και την κατάργηση τόσο των Μητρώων ΑΕ (των Περιφερειών/πρώην Νομαρχιών) όσο και των Μητρώων ΕΠΕ, ΟΕ & ΕΕ (των Πρωτοδικείων). Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε τις προτάσεις μας", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ.Μίχαλου.

Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο