Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την συλλογή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης προωθείται από το Υπ. Εργασίας

Το έργο της Ομάδας που συγκροτήθηκε είναι:

1. Η εξέταση των καθυστερούμενων οφειλών των τεσσάρων μεγαλύτερων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), η αξιολόγηση της ικανότητας είσπραξης των οφειλόμενων και ο προσδιορισμός των οφειλών που είναι δυνατόν να εισπραχθούν προκειμένου να μεταφερθούν στον νέο εισπρακτικό φορέα.

2. Η ανάπτυξη πλαισίου συντονισμού και ενοποίησης καθυστερούμενων οφειλών που προέρχονται από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚΑ).

3. Η δημιουργία αναθεωρημένου πλαισίου ποινών/επιβαρύνσεων για τις περιπτώσεις καθυστερούμενων πληρωμών ΕΚΑ, το οποίο θα συνδυάζει μια χρηματική ποινή με ένα επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό της αγοράς.

4. Η κατάργηση του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων για τη συλλογή των ΕΚΑ και η θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου για τη συλλογή δημόσιων εσόδων, σύμφωνου με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική.

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από τους:

1. Τον Κωνσταντίνο Παπαθανασίου του Γεωργίου, Υποδιοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ως Πρόεδρο.
2. Το Θεόδωρο Γρυμάνη του Βασιλείου, Οικονομολόγο, ως Συντονιστή, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας κωλυομένου του Προέδρου.
3. Το Δημήτριο Παπαχρήστου του Παύλου, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ασφάλισης – Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Βασιλική Οικονόμου του Μιχαήλ, Προϊστάμενη του Τμήματος Αναγκαστικών Μέτρων της Δ/νσης Ασφάλισης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
4. Την Άρτεμι Δεδούλη-Αναγνώστου του Στεφάνου, Προϊστάμενη Γενικής Δ/νσης Κοινωνικής Ασφάλισης της Γ.Γ.Κ.Α. ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Δέσποινα Πατούνα του Γεωργίου, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Διεύθυνσης Επαγγελματικής Ασφάλισης της Γ.Γ.Κ.Α.
5. Τη Ματθούλα Τριανταφύλλου του Νικολάου, Προϊστάμενη Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Παπαθεοδώρου του Θεοδώρου, Προϊστάμενο Δ/νσης Οικονομικού της Γ.Γ.Κ.Α.
6. Τον Λουκά Σαμαρά του Ευαγγέλου, Προϊστάμενο Τμήματος στη Δ/νση Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Γ.Γ.Κ.Α, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Κλώτσα του Δημοσθένη, Προϊστάμενη Τμήματος στη Δ/νση Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Γ.Γ.Κ.Α.
7. Τον Χρήστο Χάλαρη του Επαμεινώνδα, Δ/ντα Σύμβουλο της Η.ΔΙ.Κ.Α., ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Μαρία Ελένη Καλάη του Παναγιώτη, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Δ/νσης Υποστήριξης Πελατών ΗΔΙΚΑ.
8. Τον Χρήστο Λιαπάκη του Ελευθερίου, Προϊστάμενο Δ/νσης Εσόδων ΟΑΕΕ, ως μέλος.
9. Την Ελένη Τζουτζούκου του Γεωργίου, Προϊστάμενη Δ/νσης Εσόδων ΟΓΑ, ως μέλος.
10. Την Κλεοπάτρα Καραγιώργου του Ζαχαρία, Δ/ντρια Εισφορών Τομέων Σύνταξης Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, ως μέλος.
11. Την Αφροδίτη Στάμου του Νικολάου, Δ/ντρια Ασφάλισης Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ, ως μέλος.
12. Την Αθανασία Χήνου του Δημητρίου, Προϊσταμένη Λογιστηρίου των Τομέων Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, ως μέλος.
13. Τον Ηλία Τόμπρο του Αντωνίου, Δικηγόρο, ως μέλος.
14. Τον Σπυρίδωνα Κονίδα του Ηλία, Προϊστάμενο Τμήματος της Δ/νσης Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέλος της Επιχειρησιακής Ομάδας Ασφαλιστικών Εισφορών – Καθυστερούμενες Οφειλές, ως μέλος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο