Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

22 Μάιος 2013
Taxheaven.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
Δωδεκανήσου 7     2310-513875    [email protected]    www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 22-5-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
-Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθ. Επαγγελμ.Ελλάδος
-Taxheaven

ΘΕΜΑ:  Ανακοίνωση οδηγιών, Λειτουργία συστήματος Γ.Γ.Π.Σ. και παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων οικ.ετ. 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Μαΐου και ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα από την Γ.Γ.Π.Σ. καθώς και δεν έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2013. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30-6-2013. Ταυτόχρονα, με έκπληξη μας διαπιστώνουμε ότι οι σχετικές οδηγίες έχουν διαρρεύσει και έχουν αξιοποιηθεί εμπορικά επιβαρύνοντας οικονομικά τους Συναδέλφους Λογιστές – Φοροτέχνες στην προσπάθεια τους να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι.
Κύριε Υπουργέ,
   
Η συμβολή των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνών στην έγκαιρη και σωστή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων είναι σημαντικότατη. Όλοι οι Συνάδελφοι είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι λογικό, δίκαιο αλλά και απαραίτητο το Υπουργείο να φροντίσει για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των Συναδέλφων με δωρεάν Σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Ενημερώνοντας τους Λογιστές – Φοροτέχνες συμβάλλετε στη μείωση των προβλημάτων για τη σωστή συμπλήρωση και επομένως εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων . Τέλος, πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για την ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.
    
    
Με εκτίμηση,         
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                               
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                            

Ο Γενικός Γραμματέας          
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ