Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
Δωδεκανήσου 7     2310-513875    [email protected]    www.solnth.gr
                                                      
Θεσσαλονίκη, 22-5-2013

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
-Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθ. Επαγγελμ.Ελλάδος
-Taxheaven

ΘΕΜΑ:  Ανακοίνωση οδηγιών, Λειτουργία συστήματος Γ.Γ.Π.Σ. και παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων οικ.ετ. 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
   
Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Μαΐου και ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα από την Γ.Γ.Π.Σ. καθώς και δεν έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2013. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30-6-2013. Ταυτόχρονα, με έκπληξη μας διαπιστώνουμε ότι οι σχετικές οδηγίες έχουν διαρρεύσει και έχουν αξιοποιηθεί εμπορικά επιβαρύνοντας οικονομικά τους Συναδέλφους Λογιστές – Φοροτέχνες στην προσπάθεια τους να είναι έγκαιρα ενημερωμένοι.
Κύριε Υπουργέ,
   
Η συμβολή των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνών στην έγκαιρη και σωστή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων είναι σημαντικότατη. Όλοι οι Συνάδελφοι είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι λογικό, δίκαιο αλλά και απαραίτητο το Υπουργείο να φροντίσει για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των Συναδέλφων με δωρεάν Σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Ενημερώνοντας τους Λογιστές – Φοροτέχνες συμβάλλετε στη μείωση των προβλημάτων για τη σωστή συμπλήρωση και επομένως εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων . Τέλος, πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για την ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.
    
    
Με εκτίμηση,         
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                               
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                            

Ο Γενικός Γραμματέας          
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description σαλταρισμένος | Μαΐου 22, 2013 7:33 μ.μ. | Reply
Καλή η προσπάθεια σας αξιότιμοι κύριοι του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. αλλά στου κουφού την πόρτα.....
Όσο για τις οδηγίες πρώτα πρέπει να βγάλουν το κατιτίς τους οι εκ των έσω και μετά να δημοσιευθούν.Βιβλία με οδηγίες κυκλοφορούν(από αυτά που έχω δει) από τις 8/5.Που τις βρήκαν οι συγγραφείς οεο!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο