Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Με συνταγή Δ.Ν.Τ. διπλασιάζεται το όριο των ομαδικών απολύσεων

Με συνταγή ΔΝΤ διπλασιάζεται το όριο των ομαδικών απολύσεων

Εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΔΕΚΟ στο στόχαστο

Αλλαγές στο νόμο για τα όρια των ομαδικών απολύσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με "συνταγή" από την τρόικα και ήδη το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ψάχνει τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι δύο:

-Να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων όταν οι επιχειρήσεις επικαλούνται λόγους αναδιάρθρωσης. Έτσι εξετάζεται αντί να έχουν περιορισμό απολύσεων 5% επί του προσωπικού το μήνα, το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί στο 10%.

-Να τροποποιηθεί ο νόμος στο σκέλος που προβλέπει ότι η έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα μπορεί να αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο και με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη μέριμνα για ένα τμήμα του προσωπικού, ανάλογα με το σχέδιο που θα υποβάλλει κάθε επιχείρηση.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή του μισθωτούς, αλλά και τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και τραπεζών για τους οποίους ισχύει – μετά το μνημόνιο – η εργατική νομοθεσία.

Οι αλλαγές που εξετάζονται θα έχουν άμεση εφαρμογή στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και στα προγράμματα εξυγίανσης ζημιογόνων ΔΕΚΟ που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 22, 2013 3:46 μ.μ. | Reply
Παλι μεταρρυθμιση ... = (εκτελεση) των εργαζομενων, απο τις ελληνικες δυναμεις κατοχης του
νεοφιλελευθερισμου με πρωτεργατες σε αυτο το εργο του δηθεν υπουργειου εργασιας κατοπιν εντολης των τροικανων αδιστακτων εκτελεστων.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο