Η αποκλιμάκωση της ανεργίας το «μεγάλο στοίχημα του Ο.Α.Ε.Δ.»

Εργατικά - Ασφαλιστικά

22 Μάιος 2013
Taxheaven.gr


Οι στόχοι της νέας Διοίκησης του ΟΑΕΔ

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι επιτυχία του ΟΑΕΔ στον ρόλο του, η συγκράτηση και αποκλιμάκωση των υψηλών ποσοστών της ανεργίας και η ενσωμάτωση των πρώην Οργανισμών Εργατική Κατοικίας και Εστίας, με ταυτόχρονη επιστροφή του κοινωνικού τους
μερίσματος στους εργαζόμενους
». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τις προτεραιότητες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ενημερωτική συγκέντρωση του προσωπικού.
Αναφερόμενος στο ρόλο των εργαζομένων στην οικοδόμηση του «ΟΑΕΔ της νέας εποχής», ο νέος Διοικητής υπογράμμισε πως θα είναι σε διαρκή διάλογο με το προσωπικό και επισήμανε πως οποιαδήποτε στόχος για να επιτευχθεί θα πρέπει να έχει τη στήριξη του. Ο κ. Αμπατζόγλου επέμεινε ιδιαίτερα στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης επισημαίνοντας ότι οι άνεργοι στους οποίους απευθύνεται ο ΟΑΕΔ είναι πέρα από τα ποσοστά και τα διαγράμματα.
Ο νέος Διοικητής προσδιόρισε αναλυτικά προς τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ τόσο τους στόχους που θέτει ο ίδιος, όσο και τις  προτεραιότητες του Οργανισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα:

Οι στόχοι της νέας Διοίκησης
1) Προσήλωση στους Σκοπούς –
Στόχους του Οργανισμού μέσα από συνεχή διάλογο
με την Κοινωνία και τους Εταίρους, αλλά και σε απόλυτο συντονισμό με το Υπουργείο
Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
2) Βάρος στις ενεργητικές πολιτικές: Νέοι – Διατήρηση Θέσεων
3) Σύζευξη προσφοράς – Ζήτησης
4) Στήριξη στο έμψυχο Δυναμικό
5) Ενσωμάτωση ΟΕΚ – ΟΕΕ
6) Εκπλήρωση των σκοπών τους
7) Οργανισμός Φιλικός και προσβάσιμος
8) Βάρος στην Τεχνολογία
9) Όχι προγράμματα για τα προγράμματα
10) Ποιότητα – Αποτελεσματικότητα