Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εναλλακτική πρόταση για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Εναλλακτική πρόταση για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων              

Εναλλακτική πρόταση προωθεί στο διάλογο για το Κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας. Η πρόταση του υπουργείου αφορά μόνο σε 7 Κυριακές «με παράθυρο όμως το ελεύθερο άνοιγμα στις τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, πράγμα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριβές για τα όριά τους» όπως σημειώνει σχετικά το επιμελητήριο.

Για το θέμα των Κυριακών ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Ρεκλείτης έκανε σχετικές δηλώσεις σε δημοσιογράφους εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τις κυβερνητικές προθέσεις για απελευθέρωση του ωραρίου των Κυριακών.
«Ποτέ την Κυριακή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ρεκλείτης εννοώντας την πλήρη απελευθέρωση, και καλεί εμπλεκόμενους φορείς να έρθουν σε συνεννόηση για να διερευνήσουν αν μπορεί να ισχύσει το μέτρο για κάποιες Κυριακές, όπως στην περίοδο του Πάσχα και μία Κυριακή για κάθε εκπτωτική περίοδο.

Σημειώνει πως είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι το μέτρο για τις 52 Κυριακές μπορεί να σταθεί νομικά μόνο για τα μικρά καταστήματα, ενώ τέλος κάνει λόγο για την πραγματική αιτία της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων: «δεν έκλεισαν γιατί δεν άνοιγαν τις Κυριακές. Έκλεισαν διότι δεν υπήρχε αγοραστική δύναμη στους πελάτες να ψωνίσουν

Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο