Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Θριάσιου πεδίου & πέριξ - Αίτημα παράτασης δηλώσεων και λοιπών υποχρεώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΠΕΡΙΞ
Ν.Π.Ι.Δ.  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 2,  ΕΛΕΥΣΙΝΑ Τ.Κ. 192 00
Α.Φ.Μ.: 997372144  Δ.Ο.Υ. : ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Ελευσίνα 20/5/2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ׃
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) TAXHEAVEN

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Διανύουμε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μία περίοδο κρίσιμη και δύσκολη για όλους μας. Μεγάλος όγκος δουλειάς και τρομερός φόρτος υποχρεώσεων έχει πέσει στις πλάτες των συναδέλφων Λογιστών-Φοροτεχνικών και μάλιστα χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα.

Κατανοούμε ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο προσπαθεί με τη μηχανογράφηση σε όλους τους τομείς να δημιουργήσει βάση δεδομένων και μάλιστα με τη συνδρομή του κλάδου μας. Με σωρείες λαθών που υπάρχουν σε Δ.Ο.Υ., TAXIS, Ι.Κ.Α. (κλάδο συντάξεων και Α.Μ.Κ.Α.) δημιουργούνται απίστευτες ουρές και χάος σε όλες τις Υπηρεσίες. Το TAXIS σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει κάνοντας συνεχείς διακοπές ή στην καλύτερη περίπτωση «σέρνεται». Οι συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί απλήρωτοι στις περισσότερες των περιπτώσεων, πασχίζουμε για την εξυπηρέτηση του κόσμου και την αποφόρτιση των Δ.Ο.Υ. από πλείστες συναλλαγές (έκδοση φορολογικών ενημερώσεων, διακανονισμούς χρεών, έκδοση κλειδαρίθμων και ταυτοτήτων πληρωμής βεβαιωμένων χρεών, αναφέρουμε ενδεικτικώς).

Mε τρομερά οικονομικά προβλήματα, λόγω χρεών από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, επιτηδευματίες και μη, υπερβάλλουμε εαυτόν για τη συνεπή και εμπρόθεσμη υποβολή των υποχρεώσεων, καθώς η δυνατότητα προσλήψεων περαιτέρω προσωπικού είναι οικονομικά ανέφικτη. Επειδή προσπαθούμε να λειτουργήσουμε ως επαγγελματίες αλλά και ως άνθρωποι και καθώς τα λάθη είναι αναπόφευκτα, λόγω της εφιαλτικής πίεσης χρόνου σας ζητούμε τα εξής:

1.    Παράταση Συγκεντρωτικών καταστάσεων Πελατών-Προμηθευτών και Ισοζυγίων έως 31/12/2013
2.    Παράταση δηλώσεων εισοδήματος προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. Ε.Ε. Κοινωνιών κτλ) έως 30/6/2013, έστω και με ταυτόχρονη καταβολή 2 δόσεων φόρου
3.    Παράταση δηλώσεων εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε.Π.Ε. Α.Ε. κτλ) έως 30/6/2013 έστω και με ταυτόχρονη καταβολή 2 δόσεων φόρου
4.    Παράταση δηλώσεων Ε9 των πάντων έως 31/12/2013
5.    Παράταση δηλώσεων Ε1 φυσικών προσώπων έως 31/10/2013
6.    Παράταση δηλώσεων Φ.Α.Π. έως 30/9/2013.

Προτείνουμε τα παραπάνω προκειμένου να οργανώσουμε τις υποχρεώσεις των πολιτών και επιχειρήσεων και να συμπληρωθούν ορθώς όλες οι απαραίτητες καταστάσεις. Ευχαριστούμε προκαταβολικώς για την κατανόηση και θετική ανταπόκρισή σας στα εύλογα, πιστεύουμε αιτήματά μας.


Μετά τιμής
για το Δ.Σ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   
ΜΟΥΖΑΚΑΣ Ε.                 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΛΙΓΓΙΝΗ Μ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MatX | Μαΐου 21, 2013 11:02 π.μ. | Reply
Είστε πολύ ωραίος τύπος κύριέ μου!!!!
image description elena | Μαΐου 21, 2013 11:01 π.μ. | Reply
αντε πραβο να μιλησει καποιος. Ζητηστε και να εμφανιζονται τα ποσα συνταξεων κυριων&επικουρικων στο Ε1 αντι να μπαινουμε εμεις σε διαφορα site καθε φορα να τα εκτυπωνουμε. Να μην χρειαζεται ταυτοτητα οφειλης για τα χρεη σε ΕΛΤΑ-Τραπεζες αλλα να γινεται οπως και στα τελη, λες στο γκισε το ΑΦΜ και το ποσο που διαθετεις, πληρωνεις, φευγεις, χωρις να χρειαζεται να εχεις πρηξει τον λογιστη με ταυτοτητα οφειλης - να κανουμε λιγη οικονομια σε χαρτι & μελανι.
Μηπως ηρθε η ωρα για ορισμο ελαχιστης αμοιβης? Ετσι σαν βαση να εχουμε κατι να λεμε στους πελάτες μας, οχι υποχρεωτικα.
image description elogistis | Μαΐου 21, 2013 12:12 μ.μ. | Reply
,ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
image description vsn | Μαΐου 21, 2013 12:05 μ.μ. | Reply
Μπράβο σας !! Πολύ σωστές οι προθεσμίες που ζητάτε!
image description LOGRALLI | Μαΐου 21, 2013 7:25 μ.μ. | Reply
επιτέλους μία ωραία διαμαρτυρία !!! νομίζω ότι μιλάτε με τις καρδιές όλων των λογιστών!!!!!
image description νικοσ | Μαΐου 26, 2013 8:09 μ.μ. | Reply
ποσοι είσαστε ρε λογιστές θήρας??? 2-3???
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο