Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διοργάνωση Καινοτόμου Εργαστηρίου - Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Καινοτόμου Εργαστηρίου με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), διοργανώνουν ημερίδα συνεργασίας στελεχών πληροφορικής του δημοσίου τομέα («Καινοτόμο Εργαστήρι») με τίτλο «Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Στην ημερίδα θα συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες / αξιωματούχοι χωρών μελών της Ε.Ε., σε συνεργασία με την Task Force. Αντικείμενο του Καινοτόμου Εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καθώς και η ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

Το Καινοτόμο Εργαστήρι είναι δομημένο πάνω σε τρεις (3) θεματικές:

1. Ανάπτυξη και υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων επικεντρωμένων στις ανάγκες του πολίτη
2. Δημιουργία υποδομών και περιβάλλοντος που θα επιτρέπει την ανάπτυξη τεχνολογικά πρωτοπόρας, καινοτόμας και ανταγωνιστικής οικονομίας
3. Αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης

Επιμέρους ζητήματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν:

1. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
2. Την προώθηση της ψηφιακής υπογραφής και την μετατροπή διαδικασιών σε ψηφιακές
3. Την αρχή «Only once principle» (άπαξ και μόνο υποβολή στοιχείων προς το δημόσιο), θέματα διασύνδεσης μητρώων, «αυθεντικοποίησης» (e-authentication) και τον Κυβερνητικό στόχο «ο Πολίτης στο Επίκεντρο»
4. Ζητήματα συνεργασίας και συντονισμού έργων σχετικά με δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Όλες οι παρουσιάσεις και τα σχόλια θα καταγραφούν και θα συνταχθεί έκθεση με τα συμπεράσματα του εργαστηρίου η οποία θα υποβληθεί στην Συντονιστική Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν ταυτόχρονα στελέχη από τους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, με τηλεδιάσκεψη. Οι εργασίες θα μεταδίδονται διαδικτυακά ζωντανά από την διεύθυνση: http://www.ekdd.gr/ekdda/stream/live.php .

Το Καινοτόμο Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α (Πειραιώς 211, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ισογείου) στις 22 Μαΐου 2013 και ώρες από 9:00-16:30.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο