Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία ΣΕΕΤ για αργή λειτουργία του ΓΕΜΗ

ιαμαρτυρία για την πολύ αργή λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΕΤ, στο διάστημα αυτό καταγράφονται πολύμηνες καθυστερήσεις στις απαραίτητες δημοσιεύσεις του ΓΕΜΗ, με αποτέλεσμα στην ουσία να έχει γίνει χειρότερη η κατάσταση για τις επιχειρήσεις σε σχέση με το πρότερο καθεστώς.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ολική κατάργηση διαδικασιών, καθώς η απλή μεταφορά τους από έναν φορέα του Δημοσίου σε έναν άλλο δεν βελτιώνει τα πράγματα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται επιχειρήσεις Α.Ε. μέλη του ΣΕΕΤ οι οποίες κατέθεσαν αιτήσεις για τροποποίηση καταστατικού στα μέσα Νοεμβρίου της περσινής χρονιάς και δεν είχαν πάρει απάντηση μέχρι τις αρχές Μαΐου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Θανοσ. κ | Μαΐου 20, 2013 8:22 μ.μ. | Reply
Τώρα εαν εγω πω, κ με δεδομενο την ηλικία των υπαλλήλων στο ΓΕ.ΜΗ βλέπωντας καποιους νεους-νεες κατω των 24 ετων, οτι δημιουργήθηκε για διορισμούς θα είμαι μάλλον κακός;;

Δεν έχω ακούσει κάποιον απο το κλάδο (λογιστές κ βοηθους) κατα την ωρα που περιμένουμε στις ουρές στην Ακαδημιας να αναφέρεται στο ΓΕ.ΜΗ κ να μη χρησιμοποιεί τις λέξεις γραφειοκρατια, ρουσφετι, δουλεμα!!
image description xristos | Μαΐου 20, 2013 9:26 μ.μ. | Reply
καλή φάμπρικα έχει βρει ο Μίχαλος.
Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος για τη διαφήμιση στη τηλεόραση τον φεβρουάριο του 2013 , του 2013 το τονίζω , που ενημέρωνε για το ΓΕΜΗ και έλεγε οτι καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/12/2012 , ποιός την πλήρωσε;
γιατί δεν επενέβη ένας εισαγγελέας;
image description CHRIS | Μαΐου 20, 2013 11:55 μ.μ. | Reply
Πιστεύω όπως και όλοι οι συνάδελφοι λογιστές, ακόμα και οι επιχειρηματίες ότι το ΓΕΜΗ ήταν καταστροφικό για όλων των μορφών επιχειρήσεις έιτε μικρές είτε μεγάλες. Το υπερβολικό κόστος, η υπερβολική γραφειοκρατία και η πραγματικά χρονοβόρος διαδικασία ήταν ότι χειρότερο για το επιχειρείν στην χώρα αυτή. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να αριθμήσω τα αρνητικά γιατί θα χρειαστώ αρκετές μέρες και δεν υπάρχει χρόνος.
image description GRD | Μαΐου 21, 2013 10:47 π.μ. | Reply
Ένας ακόμη σοβιετικής κατασκευής οργανισμός για την σίτιση των ημετέρων (της γαλάζιας συνέντευξης...). Παντελώς άχρηστη ,χρονοβόρα ,γραφειοκρατική ,και κοστοβόρα διαδικασία. Επανίδρυση κράτους με πήγαινε-έλα ΓΕΜΗ-Νομαρχίας (για ανευθυνουπεύθυνους καλοπληρωμένους αργόσχολους) στην πλάτη των γνωστών κορόιδων...και εις ανώτερα. Δουλειά που τελείωνα σε μία μέρα στη νομαρχία τώρα μπορεί να πάρει βδομάδες. Και φυσικά είναι παντελώς άσχετοι οι υπάλληλοι του γεμη –από πού άλλωστε να ήταν σχετικοί (ακόμη και με χαρτιά πανεπιστημίων). (Πάντως ΄εμείς' βολευτήκαμε στο επιμελητήριο ,’εσείς’ φάτε χώμα...)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο