Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι ΣΕΠΕ κατά την διάρκεια του Καύσωνα

Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χρήστου Κουρούση διενεργήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εργασιακούς χώρους με ......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗMΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

Δελτίο Τύπου

Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χρήστου Κουρούση διενεργήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εργασιακούς χώρους με τη μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση.

Προτεραιότητα δόθηκε σε εργασίες που εκτελούνται σε υπαίθριους χώρους (κυρίως σε οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα) και σε επιχειρήσεις που λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών υπάρχει επιπλέον εσωτερική επιβάρυνση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας- υγρασίας (ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, χυτήρια, υαλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, κλωστοϋφαντουργίες κ.α).

Οι έλεγχοι αυτοί εντάθηκαν από την Παρασκευή 18 /8/2006 και ιδιαίτερα το διήμερο 21 και 22 Αυγούστου όπου επικράτησαν συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και η εγκύκλιος για την προστασία από την θερμική καταπόνηση και δόθηκαν υποδείξεις στους εργοδότες για τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Ιδιαίτερα, για τις οικοδομικές εργασίες δόθηκαν επιπλέον υποδείξεις, οι οποίες ήταν σύμφωνες με την Σ.Σ.Ε για διακοπή της απασχόλησης όταν η θερμοκρασία υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Στο διάστημα τα κλιμάκια επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε αυτό πραγματοποιήθηκαν 405 έλεγχοι από τους οποίους σε 28 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε άμεση διακοπή των εργασιών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο