Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εντός του Μαΐου ο μηχανισμός προσδιορισμού του κατώτατου μισθού - Με πράξη Υπ. Συμβουλίου

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα -και πάντως πριν από το τέλος Μαΐου- εκδίδεται η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θεσμοθετεί τη διαδικασία καθορισμού, με νόμο κάθε χρόνο από το 2016 και μετά, του κατώτατου μισθού.

Και αυτό, καθώς έως τότε θα ισχύουν τα μειωμένα (επίσης με νόμο από τον Φεβρουάριο του 2012) κατά 22% έως 32% για τους νέους ηλικίας εως 25 ετών, κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων με τις προσαυξήσεις που αναλογούσαν λόγω συμπληρωμένης πολυετίας και με υποχρέωση καταβολής του επιδόματος γάμου μόνο από τις επιχειρήσεις - μέλη της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ μετά την υπογραφή της τελευταίας Σύμβασης με τη ΓΣΕΕ.

Το σχέδιο για το «Μηχανισμό» του νομοθετικά καθοριζόμενου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου «κλείδωσε» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα η οποία έδωσε και επίσημα, με την Εκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίμηνη παράταση προκειμένου να εξεταστεί και η τελευταία λεπτομέρεια (ο «Μηχανισμός» επρόκειτο να εκδοθεί τον Μάρτιο).

Διαβούλευση
Με βάση το νέο καθεστώς, τα κατώτατα όρια μισθού και ημερομισθίου θα διαμορφώνονται ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και παράγοντες της αγοράς λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το επίπεδο φτώχειας κ.ά. Ο ελάχιστος νομοθετημένος μισθός θα είναι το «πατωμα» ασφαλείας για κάθε σύμβαση στην αγορά εργασίας (όπως ισχύει και σήμερα).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 20, 2013 1:34 μ.μ. | Reply
<<<<Διαβούλευση
Με βάση το νέο καθεστώς, τα κατώτατα όρια μισθού και ημερομισθίου θα διαμορφώνονται ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και παράγοντες της αγοράς λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το επίπεδο φτώχειας κ.ά. Ο ελάχιστος νομοθετημένος μισθός θα είναι το «πατωμα» ασφαλείας για κάθε σύμβαση στην αγορά εργασίας (όπως ισχύει και σήμερα). >>>>>
Δεν ντρεπεστε ασυνειδητοι και αναισθητοι.
1)Απο ποτε η εντολη των τροϊκανων και ντοπιων υπηρετων τους -μοϊκανων αποκαλειται <διαβουλευση> ??
Τα 560 ευρω μικτα ευρω, τα βαπτισατε και <πατωμα + αναχωμα ασφαλειας> αναλγητοι .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο