Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προκλητικές υποθέσεις κοπανατζήδων και επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Απίστευτες ιστορίες υπεξαίρεσης από δημοσίους υπαλλήλους που συνέχιζαν επί χρόνια να παίρνουν το μισθό τους ή «κοπανατζήδων» που αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί χρόνια από την υπηρεσία τους, αλλά η αμοιβή... έμπαινε στο λογαριασμό.

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέλαβε να ξεκαθαρίσει υποθέσεις που επί χρόνια βρίσκονται θαμμένες στα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία ποτέ δεν αποφασίζουν να απολύσουν εργαζόμενους οι οποίοι αποδεδειγμένα έπρεπε να φύγουν.
 
Με διάφορες αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική παύση δύο υπαλλήλων του ΙΚΑ που με υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες ζημίωσαν τον ασφαλιστικό οργανισμό το διάστημα 1998 - 2004 με ποσά πάνω από 155.000 ευρώ, ενώ απομάκρυνε άλλους υπαλλήλους υπουργείων που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Παράλληλα έπαυσε και ένα δικηγόρο, ο οποίος κατ' επανάληψη είχε βλάψει τα συμφέροντα πελατών του παρελκύοντας δίκες, διογκώνοντας δαπάνες, εισπράττοντας αμοιβές για εργασίες που δεν είχε κάνει, αρνούμενος να επιστρέψει τα χρήματα.
 
Με νέες αποφάσεις κρίθηκε ότι πρέπει να απολυθεί για χαρακτηριστικά ανάξια διαγωγή μία υπάλληλος του ΙΚΑ που το διάστημα 1998 - 04 κατέκλεψε τον οργανισμό και τα ποινικά δικαστήρια την τιμώρησαν με δεκαετή κάθειρξη.

 Η δράση της υπαλλήλου στα Ιωάννινα αποκαλύφθηκε το 2005, διαπιστώθηκε ζημιά 125.359 ευρώ και χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της και να προσφύγει το 2010 στο ΣτΕ, ενώ η ποινική δικαιοσύνη χρειάστηκε 8 χρόνια για την αμετάκλητη καταδίκη και με απόφαση του Αρείου Πάγου. Η υπάλληλος συστηματικά πλαστογραφούσε την υπογραφή συνταξιούχων, που δήθεν δεν μπορούσαν να εμφανιστούν οι ίδιοι στο ταμείο και εισέπραττε κατά διαστήματα η ίδια ποσά συντάξεων, ΕΚΑΣ, επιδομάτων δώρων και αδείας.

 Τις αποδείξεις πληρωμής έβαζε να εκδίδουν νέοι και άπειροι συνάδελφοί της και η ίδια (με το πρόσχημα της διευκόλυνσης γνωστών της συνταξιούχων) υπέγραφε για λογαριασμό τους εισπράττοντας τα ποσά. Ο έλεγχος εντόπισε άσχετους αριθμούς αστυνομικών ταυτοτήτων, συνταξιούχους που αγνοούσαν παντελώς την υπάλληλο, αλλά και πληρωμές ποσών σε συνταξιούχους ανύπαρκτους, πεθαμένους ή σε άλλους που ανήκαν σε άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

 Σε άλλη περίπτωση το ΣτΕ απέλυσε υπάλληλο του ΙΚΑ στην Εύβοια που μαζί με συνάδελφό της υπεξαιρούσαν μεγάλα ποσά δωρόσημου από εργατοτεχνίτες οικοδομών όπως διαπιστώθηκε το 2000. Η πειθαρχική διαδικασία ολοκληρώθηκε το 2005 ενώ η μία υπάλληλος ως προϊσταμένη εσόδων επέστρεψε ποσό 33.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, αλλά το ΣτΕ έκρινε ότι της αρμόζει η οριστική παύση λόγω της βαρύτητας της πράξης, αφού και η επιστροφή των χρημάτων έγινε μετά την αποκάλυψη της δράσης της. Η προϊσταμένη χειριζόταν μόνη της τα δωρόσημα χωρίς εισαγωγή τους στην αρμόδια τριμελή καθησυχάζοντας τον διευθυντή ότι είναι όλα νόμιμα.

 Με άλλη απόφαση το ΣτΕ επικύρωσε την απόλυση υπαλλήλου του κλάδου ΔΕ ανθοκηπουρών που είχε διατεθεί στη διεύθυνση οικονομικού υπουργείου ως θυρωρός (!) που δούλευε κυρίως Σαββατοκύριακα και ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα σχεδόν ενάμιση χρόνο (το 2002 - 2003) από την υπηρεσία, γιατί έπρεπε να βοηθήσει τη γυναίκα του στο καθαριστήριο που εκείνη διατηρούσε. Το ΣτΕ έκρινε ότι η υπηρεσία δεν ήταν υποχρεωμένη να τον απασχολεί Σαββατοκύριακα και νόμιμα απέρριψε σχετικό αίτημά του.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description soula | Μαΐου 20, 2013 4:58 μ.μ. | Reply
μπεστε σκυλοι αλεστε, και αλεστικα μην δωσετε
image description GRD | Μαΐου 21, 2013 10:53 π.μ. | Reply
Ι.Κ.Α =Ιδρυμα Κακοδιαχείρησης Αρπαχτής των εισφορών των κορόιδων...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο