Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Ήρθα για να μείνω

Με τη φράση «δεν είμαι αναλώσιμος, ήρθα για να μείνω» απαντά στους επικριτές του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη Realnews.
 
«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι [...] θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.
 
Ο κ. Στουρνάρας επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014 υπό δύο προϋποθέσεις: να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να έχει επιτευχθεί έστω και ένα τρίμηνο θετικός ρυθμός ανάπτυξης.
 
Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη και ότι «αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο».
 
Ο ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι δεν ανησυχεί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πισωγυρίσει, ούτε ότι δεν θα γίνουν οι απολύσεις ή οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν με φοβίζουν αυτά, γιατί έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τα πάντα στενά και παρεμβαίνει αποτελεσματικά», σημειώνει. Αναφέρει, ωστόσο, ότι το μόνο που θα τον φόβιζε «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».
 
Αισιοδοξεί τέλος ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας ότι είναι «δίκαιο αίτημα», ενώ κλείνει κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο», εξηγεί.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο