Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι πιο ελκυστικοί εργοδότες ανά τον κόσμο

Οι πιο ελκυστικοί εργοδότες ανά τον κόσμο

Τους πιο ελκυστικούς εργοδότες ανά τον κόσμο, εντόπισε, μέσω διαγωνισμού, η εταιρεία Randstad.

Τις 18 πιο ελκυστικές εταιρείες, εντός της γεωγραφικής τους δραστηριότητας, για το 2013, έχει εντοπίσει η Randstad, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Randstad Award 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νικητές του βραβείου Randstad Award για το 2013 είναι: Mercedes Benz (Αργεντινή), ABC (Αυστραλία), Techspace Aero (Βέλγιο), WestJet Airlines Ltd. (Καναδάς), Bank of China (Κίνα), Groupe Canal+ (Γαλλία), Audi (Γερμανία), MTR (Χονγκ Κονγκ), Microsoft (Ινδία), La Feltrinelli (Ιταλία), Suntory Holdings (Ιαπωνία), Air New Zealand (Νέα Ζηλανδία), KGHM Polska Miedź (Πολωνία), Singapore Airlines (Σιγκαπούρη), EADS CASA (Ισπανία), Amsterdam Airport Schiphol (Ολλανδία), John Lewis (Ηνωμένο Βασίλειο) και Microsoft Corporation (ΗΠΑ).

Τα βραβεία Randstad Award είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μελέτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με την ισχύ των εταιρικών επωνυμιών ως επιθυμητοί εργοδότες ανά τον κόσμο και τα αποτελέσματά της βασίζονται σε προσωπικές συνεντεύξεις με πάνω από 140.000 ερωτηθέντες σε συνολικά 18 χώρες.

Η εργασιακή ασφάλεια το Νο1 θέλγητρο στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η εργασιακή ασφάλεια (24%) και η οικονομική ευρωστία της επιχείρησης (22%), είναι οι βασικοί παράγοντες επιλογής εργοδότη για τους πιθανούς μελλοντικούς υπαλλήλους κατά την αναζήτηση εργασίας.

Άνδρες και γυναίκες εκτιμούν την εργασιακή ασφάλεια, τις ανταγωνιστικές αμοιβές και το ενδιαφέρον των εργασιακών καθηκόντων περίπου στον ίδιο βαθμό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της επαρκούς εκπαίδευσης και των ευκαιριών διεθνούς καριέρας. Επίσης, οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις οικονομικά υγιείς επιχειρήσεις, στην ισχυρή διοίκηση και τις ισχυρές εταιρικές αξίες.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, είναι πιθανότερο να εστιάσουν στο καλό εργασιακό περιβάλλον και ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευελιξία του εργασιακού ωραρίου και την εύκολη καθημερινή τους μετακίνηση.

Η έλλειψη ανταμοιβών κύριος λόγος παραίτησης

Όταν ζητήθηκε στους συμμετέχοντες να προσδιορίσουν τους λόγους, που θα τους οδηγούσαν σε παραίτηση, απάντησαν κατά πλειοψηφία (55%, παγκοσμίως) την έλλειψη ανταμοιβών.

Τις αμέσως επόμενες πιο δημοφιλείς αιτίες αποτελούν η έλλειψη επαγγελματικών ευκαιριών και το δυσάρεστο εργασιακό περιβάλλον (και οι δύο σε ποσοστό 20%). Ένα άλλο 17% (κυρίως, διευθυντικά στελέχη) ανέφερε ως κύριο λόγο παραίτησης την έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή, ενώ το 14% των ερωτηθέντων ανέφερε την επιθυμία απόκτησης μεγαλύτερης εμπειρίας (κυρίως, άτομα ηλικίας 18-24 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά και διευθυντικά στελέχη).

Πληροφορική/παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και αυτοκινητοβιομηχανία οι πιο ελκυστικοί κλάδοι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι κλάδοι της πληροφορικής/παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών (48%) και της αυτοκινητοβιομηχανίας (46%) αναδείχθηκαν ως οι πιο ελκυστικοί τομείς απασχόλησης και ακολουθούν ο φαρμακευτικός/ χημικός κλάδος (39%) και ο κλάδος τροφίμων και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (38%).

Μία άλλη συνεχιζόμενη τάση είναι ότι οι άνδρες όλο και πιο συχνά προτιμούν τις τεχνικές βιομηχανίες, ενώ οι γυναίκες προτιμούν, κυρίως, τον κλάδο παροχής υπηρεσιών.
 
Πηγή: AΠE-MΠΕ
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο