Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις «Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις»

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στα άρθρα του κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο 58 άρθρων του υπουργείου Ανάπτυξης για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» και άλλες διατάξεις, ωστόσο απορρίφθηκαν οι διατάξεις για τις λαϊκές αγορές και για θέματα σχετικά με την επιτάχυνση διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Η καταψήφιση ειδικώς της τελευταίας ρύθμισης -η οποία κατατέθηκε ως τροπολογία- από το ΠΑΣΟΚ με τον ισχυρισμό εκ μέρους του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν γνώριζε την κατάθεσή της, προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του υπουργείου Ανάπτυξης. «Η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας» ανέφεραν για να καταλήξουν σε οξύ τόνο: «Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν» .

Επίσης παρά τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδά ότι ο επικεφαλής του Οργανισμού που εκδίδει τις άδειες λαϊκών αγορών δεν διορίζεται από τον υπουργό, το ΠΑΣΟΚ δεν πείστηκε και καταψήφισε το σχετικό άρθρο (42) του νομοσχεδίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε να ορίζεται ρητά πως ο διορισμός πρέπει να γίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο (δεδομένου ότι η αρμοδιότητα άσκησης εποπτείας των λαϊκών περνά πια στην Περιφέρεια), ενώ και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτήρη ανέφερε ότι καταψηφίζει την διάταξη.

Ο κ. Σκορδάς, στην ομιλία του, επισήμανε ως πολύ σημαντικές τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεδομένου ότι από την υλοποίησή τους επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ για το Δημόσιο. Εξάλλου, ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης προανήγγειλε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθούν ρυθμίσεις για την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί μητρώου εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο