Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο Fitch αναβαθμίζει ETE, Πειραιώς, Alpha, Eurobank

Ο Fitch αναβαθμίζει ETE, Πειραιώς, Alpha, Eurobank

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σε «Β-» από «CCC» της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων ελληνικών τραπεζών: της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank. Ο οίκος προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση, επικαλούμενος την ανακεφαλαιοποίηση των παραπάνω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και πρόκειται για μία εξέλιξη που ακολουθεί την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας.
 
Ειδκότερα, ο οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (Long-Term Issuer Default Ratings - IDRs) των Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank σε «B-», από «CCC», αλλά και τους δείκτες βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης (Short-term IDRs) σε «Β» από «C» και τις αξιολογήσεις βιωσιμότητας (Viability Ratings) σε «b-», από «f». Ακόμη, αναθεωρεί τις αξιολογήσεις στήριξης (Support Rating Floors) σε «No Floor» από «CCC». Η προοπτική (outlook) των μακροπρόθεσμων IDRs είναι «σταθερή».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο