Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς απαλλαγή μισθωμάτων από το χαρτόσημο του 3,6%

Φορολογική ελάφρυνση ύψους 150 εκατ. ευρώ συνεπάγεται για περισσότερους από 800.000 ενοικιαστές η κατάργηση τόσο του τέλους χαρτοσήμου 3% όσο και της εισφοράς 20% επί του τελευταίου, την οποία εξετάζει η κυβέρνηση. ...

Φορολογική ελάφρυνση ύψους 150 εκατ. ευρώ συνεπάγεται για περισσότερους από 800.000 ενοικιαστές η κατάργηση τόσο του τέλους χαρτοσήμου 3% όσο και της εισφοράς 20% επί του τελευταίου, την οποία εξετάζει η κυβέρνηση.

Η απαλλαγή από την επιβάρυνση αυτή (με συνολικό ποσοστό 3,6%) στα μισθώματα των κατοικιών, προβλέπεται σε διάταξη η οποία εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Από τη ρύθμιση αυτή (εφόσον εν τέλει υιοθετηθεί η σχετική πρόταση, καθώς το ύψος των απωλειών εσόδων εκτιμάται ότι βρίσκεται στα όρια που «αντέχει» ο προϋπολογισμός) αναμένεται να επωφεληθούν οι 822.596 ενοικιαστές στους οποίους μετακυλίεται η επιβάρυνση.

Σήμερα, αν και τυπικώς η εισφορά επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες, στις περισσότερες περιπτώσεις εκμισθώσεων κατοικιών το ποσό του χαρτοσήμου που προκύπτει επιβαρύνει ουσιαστικά τους ενοικιαστές, καθώς το συνολικό ποσό που καταβάλλουν κάθε μήνα οι τελευταίοι στους ιδιοκτήτες περιλαμβάνει εκτός από το συμφωνηθέν μίσθωμα και το τέλος χαρτοσήμου.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο