Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μαυραγάνης στο ΣΚΑΙ 100,3: Καμιά απόφαση για τα αγροτεμάχια

Μαυραγάνης στο ΣΚΑΙ 100,3: Καμιά απόφαση για τα αγροτεμάχια

Διέψευσε ταυτόχρονα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για φορολόγηση των αγροτεμαχίων λέγοντας πως δεν γνωρίζει πως προέκυψαν.

Διέψευσε μέσω του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Όπως είπε δεν γνωρίζει πως προέκυψαν αυτά τα σενάρια τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάζονται διάφορα στοιχεία.

"Δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις για την φορολογία των αγροτεμαχίων. Εξετάζουμε τα διάφορα στοιχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία με γνώμονα την δικαιότερη κατανομή των βαρών και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης" διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την έλλειψη στοιχείων καταγραφής των αγροτεμαχίων αλλά και της ακίνητης περιουσίας είπε πως το υπουργείο διαθέτει την καταγραφή μέσω των δηλώσεων Ε9 ενώ υπάρχουν και στοιχεία από την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών.

Παράλληλα, τόνισε πως "εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των στοιχείων του περιουσιολογίου στη μερίδα του κάθε φορολογούμενου χωρίς όμως να ταλαιπωρούνται οι πολίτες παρά μόνο αν χρειαστεί να γίνουν διευκρινήσεις ή διορθώσεις".

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως δεν θα κατατεθεί ενιαίο.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρωτοβουλίες για τη σύνταξη του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, και του κώδικα φορολογικών διαδικασιών ενώ παράλληλα μελετάτε η απλοποίηση της απεικόνισης των συναλλαγών.

Σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τόνισε πως έχει μπει μία στέρεη βάση με γνώμονα τη διεθνή πρακτική και το νέο σύστημα θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα.

"Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης" είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως "ο ποσοτικός στόχος είναι να συλληφθεί ένα σημαντικό τμήμα της φοροδιαφυγής".

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι η αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων όπου αυτό απαιτείται.

«Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν λύνεται με ευχολόγια» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας «ότι τώρα όμως που λαμβάνουμε πρωτοβουλίες φαίνεται ότι κάποιοι δεν το επιθυμούν»

Όσον αφορά τις νέες τεχνικές ελέγχου ο Υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η στόχευση θα γίνεται πλέον με κριτήρια κινδύνων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και όπως συμβαίνει και σε άλλες προηγμένες χώρες.

Τέλος, ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ είπε πως υπάρχει εισαγγελική παραγγελία και με βάση αυτή προχωρά και το ελεγκτικό κομμάτι.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο