Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α. - Ανακοίνωση για επίκαιρο σεμινάριο

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ  ΕΠΙΚΑΙΡΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει νέο επίκαιρο σεμινάριο με θέμα :

«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Θεματολογία που θα αναπτυχθεί στο σεμινάριο:

•    Υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης.
•    Χρόνος και τρόπος υποβολής.
•    Εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Ειδικές περιπτώσεις όπως: χρήση εταιρικού Ε.Ι.Χ., άσκηση δικαιώματος προαίρεσης στην αγορά μετοχών, μη καταβολή από εργοδότη δεδουλευμένων αποδοχών. Συμπλήρωση του Ε1 μισθωτού.
•    Εισοδήματα από ακίνητα. Ειδικές περιπτώσεις: εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο. Συμπλήρωση του Ε2 και του Ε1 για εισοδήματα από ακίνητα.
•    Εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα. Ειδικές περιπτώσεις: φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων, αυτοέλεγχος. Έντυπο Ε3, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου συμπλήρωσης. Κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου συμπλήρωσης. Μεταφορά των δεομένων στο έντυπο Ε1.
•    Εισοδήματα αλλοδαπής και εισοδήματα αλλοδαπών στην Ελλάδα. Τρόπος συμπλήρωσης του Ε1 και δικαιολογητικά που απαιτούνται.
•    Γεωργικά εισοδήματα. Αντικειμενική μέθοδος.
•    Αντικειμενικές δαπάνες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Πως υπολογίζονται, ποιοι εξαιρούνται, πως καλύπτεται η διαφορά.
•    Αφορολόγητα εισοδήματα. Ποια είναι και πως δηλώνονται στο Ε1.
•    Η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Μειώσεις φόρου, ποιες είναι και ποιοι τις δικαιούνται. Υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων καταναλωτικών δαπανών. Υπολογισμός της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Συμψηφισμός παρακρατούμενων φόρων.
Όλες οι περιπτώσεις θα παρουσιαστούν με παραδείγματα και εφαρμογές κατανόησης.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Βαγγέλης Μιχελινάκης, λογιστής – φοροτεχνικός Α τάξης, σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι υπεύθυνος ύλης του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και συγγραφέας άρθρων και βιβλίων του εκδοτικού οίκου της Νομικής Βιβλιοθήκης με θέματα: φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου, ανάλυσης ισολογισμών, φορολογίας δικηγόρων, ετήσιων οδηγών φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, πρακτικών λύσεων φορολογίας και λογιστικής κλπ. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια με θέματα φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει τη Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 και ώρες 17:00 έως 22:00 στο ξενοδοχείο Titania Hotel, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, Τ.Κ. 106 78.

Το κόστος Συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 50,00 € ανά πρόσωπο, είτε φυσικό είτε νομικό.

Για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου
ισχύει η έκπτωση 15%.

Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

    

ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  
ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
22 ΜΑΪΟΥ 2013

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : .................................................................................................………..
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ...................................………………..………………….. ΤΚ : ………..………
ΑΦΜ : .......................................................ΔΟΥ : .............................................................……….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ / ΚΙΝΗΤΟ : ........................................................................ΦΑΞ:............................
E – MAIL : ……………………………………….

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ :
1.    ……………………………………………………………..……………………………
2.    ……………………………………………………………..……………………………
3.    ..........................................................................................................................................
4.    ..........................................................................................................................................
Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και αποστέλλετε τη παρούσα δήλωση συμμετοχής στο φαξ 210 51.38.289 ή στο E-MAIL : [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο