Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στο Υπ. Οικ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]

ΠΡΟΣ
Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

15/5/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΜΕΛΗ Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
TAXHEAVEN

Κύριε Πρόεδρε,

Με την υπ’ αριθ. Δ6Α 1077883ΕΞ 13.5.2013 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη συστήθηκε ομάδα εργασίας στο Υπ. Οικονομικών, για την μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση των προβλεπομένων από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) διατάξεων, καθώς και για αντίστοιχες τροποποιήσεις που απαιτούνται στην εμπορική και λογιστική νομοθεσία.

Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι στην ομάδα αυτή εργασίας δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Οικονομικών όταν θέλει να θεσμοθετήσει δεν υπολογίζει τους άμεσους συνεργάτες του που είναι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, οι οποίοι καθημερινά ασχολούνται και υλοποιούν τον Κ.Φ.Α.Σ. και τις λοιπές φορολογικές διατάξεις για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό και είναι οι αρμοδιότεροι και καταλληλότεροι για να εκφράσουν άποψη και προτάσεις από πρώτο χέρι, για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση του Κώδικα αυτού και της εμπορικής και λογιστικής νομοθεσίας.

Η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών δείχνει τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών τον Κλάδο μας, διότι στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και το μόνο που κάνει είναι να ζητάει περισσότερη δουλειά και περισσότερες ευθύνες από τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Την ευθύνη για την αλλαγή της νοοτροπίας αυτής την έχουμε κι εμείς ως Κλάδος και κυριότερα εσείς ως Δ.Σ. που εκπροσωπείτε τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς σε όλη την Ελλάδα.

Θα έπρεπε πριν απ’ την απόφαση αυτή, αφού είχε εξαγγελθεί προ πολλού ότι θα συγκροτηθεί τέτοια επιτροπή, να ενεργήσετε κατάλληλα ούτως ώστε ν α εκπροσωπείται η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε αυτήν, αλλά και μετά από την απόφαση έπρεπε να αντιδράσετε άμεσα και ακαριαία, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών απέναντι στον Κλάδο μας.

Μέχρι στιγμής σιωπείτε ως συνήθως, διότι ούτε μας έχετε ενημερώσει για το τι κάνατε για το θέμα αυτό, ούτε αντιδράσατε άμεσα.

Γι’ αυτό σας καλούμε να εκδώσετε ανακοίνωση για την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και να τον επισκεφθείτε άμεσα ζητώντας του να συμπεριλάβει στην επιτροπή αυτή και εκπρόσωπο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               
Δόβελος Ιωάννης                                         

Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλίππου Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ | Μαΐου 15, 2013 2:58 μ.μ. | Reply
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΦΕΕΘ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ. ΞΕΚΙΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ . ΤΙ ΛΕΤΕ?
image description NIKOS PATELIS | Μαΐου 15, 2013 4:02 μ.μ. | Reply
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 14/5 Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/5 (ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΕΑΣ) ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ Ή ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΕΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ - ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡ. ΠΟΦΕΕ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο