Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οργιο φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Εξαιτίας του μεγέθους της φοροδιαφυγής η ΥΠΕΕ διενήργησε περισσότερους ελέγχους από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.....

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Εξαιτίας του μεγέθους της φοροδιαφυγής η ΥΠΕΕ διενήργησε περισσότερους ελέγχους από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο πλαίσιο των εκτός έδρας δραστηριοποιήσεών της σε νησιωτικές και άλλες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση και σε δραστηριότητες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή (διακίνηση καυσίμων, νυχτερινά κέντρα, κ.λπ.) πραγματοποίησε τον Ιούλιο 2.011 ελέγχους (έναντι προγραμματισμένων 1.406, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν επιπλέον του στόχου 605 έλεγχοι) και κατελόγισε συνολικά 13.545 παραβάσεις σε 937 επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα από 3 έως 8 Αυγούστου κατελόγισε 1.684 παραβάσεις σε 260 επιχειρήσεις επί συνόλου 492 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, καταγράφοντας έτσι ποσοστό παραβατικότητας 53% σε περιοχές όπως είναι το Ηράκλειο, η Ιεράπετρα, ο Αγιος Νικόλαος, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Σαντορίνη, η Κως, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη, η Μήλος, η Ζάκυνθος, κ.λπ.

Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ των άλλων παραβάσεων διαπιστώθηκαν και:

- Μη καταχώριση 437 ατόμων στο πρόσθετο βιβλίο κίνησης πελατών σε μεγάλο ξενοδοχείο σε τουριστικό νησί.

- Μη έκδοση 140 αποδείξεων λιανικής πώλησης (μέσω ταμειακής μηχανής) σε μεγάλο κέντρο διασκέδασης σε τ-υριστικό νησί.

- Αντληση μπετόν από την αντλία σκυροδέρματος σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή χωρίς να έχει καταχωρισθεί στο βιβλίο έργων σε πόλη της Πελοποννήσου.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο