Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΣΕ

Συνέπειες  ως προς τη  χορήγηση  των επιδομάτων τριετιών και γάμου

Tην 14η Μαϊου  2013  με ιδιαίτερη ικανοποίηση  πληροφορηθήκαμε την υπογραφή  και την αυθημερόν κατάθεσή της στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, (ΠΚ 4/14-5-2013)  ώστε να ισχύσει και τυπικά άμεσα,  η νέα  Εθνική  Γενική  Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας  (ΕΓΣΣΕ)  που υπέγραψαν από την πλευρά μεν των εργοδοτών οι πλέον αντιπροσωπευτικές οργανώσεις τους:  α) Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, (ΓΣΒΕΕΕ),  β) Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και γ) ο Σύνδεσμος  Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  (ΣΕΤΕ),  από δε  την πλευρά των εργαζομένων  η Γενική Συνομοσπονδία  Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ),  όπως επιτάσσει  το άρθρο 3 του Ν. 1876/1990  για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Μόνη παραφωνία  στην όλη διαδικασία υπογραφής της νέας αυτής ΕΓΣΣΕ υπήρξε η αδικαιολόγητη απουσία  κατά τις  διαπραγματεύσεις  υπογραφής της  του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ),  σχετική ανακοίνωση του οποίου, για την αποχή των εκπροσώπων του  από τη διαδικασία υπογραφής  της,   έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να την αναζητήσει.  

Τη νέα αυτή ΕΓΣΣΕ  συνυπογράφει, από την πλευρά των εργοδοτών  για πρώτη φορά, σύμφωνα με το  Ν. 4144/2013,  που
ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή, και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που χάριν συντομίας θα αποκαλείται στο μέλλον  ως ΣΕΤΕ , ενώ η μη  υπογραφή της  από εκπροσώπους  του ΣΕΒ, δεν   δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη νομιμότητα κατάρτισής της,   σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη του άρθρου 3 του Ν. 1876/1990, με μόνη διαφοροποίηση  ότι  το επίδομα γάμου που χορηγείται  με αυτή δεν θα μπορούν να το διεκδικήσουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις–μέλη του ΣΕΒ.

Το πώς και  ποιοι  εργαζόμενοι  που αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ  δικαιούνται πλέον   τα επιδόματα τριετιών και γάμου θα αναπτυχθούν  με λεπτομέρειες   στα προσεχή σεμινάρια που θα οργανώσει προσεχώς  η εταιρεία ΠΙΜ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ στην Αθήνα στις 27-5-2013  και  σε άλλες πόλεις της Χώρας.

Οι λοιπές θεσμικές διατάξεις όλων των ΕΓΣΣΕ των προηγουμένων ετών αναβιώνουν από 1-1-2013 με τη νέα αυτή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ,  που υπογράφτηκε εν μέσω μνημονίων  και απαγορεύσεων  που καθιέρωσαν οι μνημονιακοί νόμοι  3863/2010, 3989/2011, 4046/2011   και κυρίως  ο Ν. 4093/2012 ,  θα  ισχύουν  και θα εφαρμόζονται σύμφωνα με το Ν. 4093/2012, ως ελάχιστα όρια εργασιακής προστασίας, για  όλους τους  εργαζομένους που  απασχολούνται  σε επιχειρήσεις  κάθε είδους,  ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι μέλη, άμεσα  ή έμμεσα, σε οποιαδήποτε  εργοδοτική  οργάνωση,  χωρίς παράλληλα να απαιτείται  όπως και οι εργαζόμενοι είναι μέλη σε κάποιο εργασιακό σωματείο τοπικής ή κλαδικής έκτασης.

Η ισχύς της νέας αυτής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ορίσθηκε  από 1-1-2013  και η λήξη της για την 31-12-2013  με  τη   συμφωνημένη δυνατότητα  των μερών να παρατείνουν την ισχύ της για ένα ακόμη έτος.
 
PIM Εργασιακή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο