Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβάθμιση από Fitch - Προς έξοδο από την κρίση η Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το κυβερνητικό έργο έδωσε ο οίκος Fitch Ratings, ο οποίος την Τρίτη προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, εξέλιξη η οποία συνάδει με το σενάριο επιστροφής της χώρας στις αγορές το 2014.

Ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας σε Β- από CCC που ήταν προηγουμένως (δηλαδή κατά δυο βαθμίδες), χαρακτηρίζοντας παράλληλα σταθερή την πιστοληπτική της προοπτική.
 
Πρόκειται για την πρώτη πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας μετά την κατακρήμνιση των αξιολογήσεών της ως συνέπεια της υπαγωγής της στο Μνημόνιο και το «κούρεμα» στα ομόλογά της.

Όπως επισημαίνει η Fitch η αναβάθμιση έρχεται ως συνέπεια της επαναφοράς της οικονομίας σε ισορροπία, ενώ κάνει λόγο για σαφή πρόοδο της Ελλάδας στην μείωση των δίδυμων ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο