Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο Γολγοθάς των λογιστών και η «συνέπεια» του Υπ. Οικονομικών


Μέσα σε ενάμιση μήνα  (Από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου) καλούνται οι λογιστές αλλά και οι φορολογούμενοι να εκπληρώσουν ένα τεράστιο όγκο φορολογικών υποχρεώσεων.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις για υποβολή δηλώσεων τον επόμενο ενάμιση μήνα είναι:

-> έως 15 Μαΐου 2013
-Υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. (για όλες τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία -Β' κατηγορίας-)
-Υποβολή Δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα που δεν τηρούν ή τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ. -Υποβολή Δήλωσης και απόδοση την νέας εισφοράς εταιρίες του άρθρου 25 του Ν.27/1975 (ναυτιλιακές)

-> από 15 Μαΐου - 29 Μαΐου
-Υποβολής δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί από το ΥΠ.ΟΙΚ. το έντυπο για το 2012.

-> έως 20 Μαΐου 2013
-Υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. (για όλες τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία -Γ' κατηγορίας-)
 
-> έως 31 Μαΐου 2013 (ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ.)
-Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για Ο.Ε.-Ε.Ε.,κοινοπραξίες που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας.
-Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για Ο.Ε.,Ε.Ε., κοινοπραξίες που δεν τηρούν ή τηρούν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας
-Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για Ε.Π.Ε., δημόσιες επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί κλπ, αλλοδαπές επιχειρήσεις (όλα τα είδη επιχειρήσεων) και άλλοι αλλοδαποί οργανισμοί,
-Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για όλες τις ημεδαπές Α.Ε.


-> έως 25 Ιουνίου
-Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών - προμηθευτών.

-> έως 28 Ιουνίου
-Οριστική δήλωση φόρου μισθωτών Υπηρεσιών όλων των επιχειρήσεων

-> έως 30 Ιουνίου
-Δηλώσεις  Ε9 όλων των φορολογουμένων  (Φυσικών και νομικών προσώπων)
-Διορθώσεις Ε9 (όλων των φορολογούμενων)
-Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων, συνταξιούχων, ελ. επαγγελματιών κ.λπ.


Φυσικά κατά την διάρκεια του Μαΐου πρέπει να συμπληρωθούν και να υποβληθούν και οι εκάστοτε δηλώσεις (περιοδικές Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κλπ) που αφορούν στην περίοδο του Απριλίου και αποτελούν μέρος των τρεχουσών εργασιών που διεκπεραιώνουν κάθε μήνα οι λογιστές - φοροτεχνικοί. Φαντάζει σχεδόν αδύνατο να μπορέσει το Taxis να δεχθεί αυτόν το τεράστιο όγκο δεδομένων (δηλώσεων) και σίγουρα είναι αδύνατο και για τους λογιστές να μπορέσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να διεκπεραιώσουν όλες τις παραπάνω εργασίες.

"Λεπτομέρεια" αποτελεί το γεγονός ότι οι εφαρμογές του Taxis που θα δεχθούν όλες τις ανωτέρω δηλώσεις (με εξαίρεση ίσως τον Φ.Α.Π.)  δεν έχουν ακόμα "ανοίξει" και δεν έχει δοθεί (από το ΥΠ.ΟΙΚ.) στην δημοσιότητα καμία από τις εγκυκλίους που εκδίδονται κάθε χρόνο για τον τύπο και το περιεχόμενο των ανωτέρω δηλώσεων.

Κατανοούμε τους λόγους καθυστέρησης από την μεριά της Γ.Γ.Π.Σ. να ανοίξει όλες τις εφαρμογές, διότι φέτος το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στις εφαρμογές για τον έλεγχο των εμβασμάτων και την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο θέρμανσης, αυτό όμως που δεν κατανοούμε είναι γιατί το Υπ. Οικονομικών σε συνεργασία με την Γ.Γ.Π.Σ. δεν εκπονούν ένα πλάνο υποβολής όλων των ανωτέρω δηλώσεων (όλων όμως) έτσι ώστε να γνωρίζουν επιτέλους όλοι οι φορολογούμενοι και οι λογιστές πότε θα μπορέσουν να τις υποβάλλουν.
Αντιθέτως, οδηγούμαστε από παράταση σε παράταση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι φέτος για μια ακόμα χρονιά θα στέλνουμε δηλώσεις τον Αύγουστο από τις παραλίες.

Επιμέλεια Επιστημονική ομάδα Taxheaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MARIAZAK | Μαΐου 14, 2013 10:06 π.μ. | Reply
και λίγα λες!!!!
Πραγματικά όμως δεν κοιμόμαστε.
Και καθε μέρα απλά δεν ξέρεις σε τι να δώσεις προτεραιότητα. Ενα πλάνο ζητάμε εμείς οι λογιστές με ημερομηνίες που θα υφίστανται απο μεριας ΓΓΠΣ. Είναι τόσο δύσκολο?
όλο το μυστικό βρίσκεται στο ότι τις εξελίξεις τις οδηγούν νομοί και όχι Λογιστές.Προσέξτε! Καποιοι οικονομολόγοι τα εχουν βρει με τους νομικούς.Εαν οι Λογιστές δεν αποκτήσουν το σεβασμό του πρωθυπουργού ή του όποιου υπουργού Οικονομικών,θα συνεχίσουν να ειναι ,χαμάληδες, ενω οι ίδιοι έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε Συνεργάτες του υπουργείου.
image description 2 | Μαΐου 14, 2013 11:56 π.μ. | Reply
εκ του νόμου η περίοδος υποβολής είναι 1/2-30/6 πεντάμηνο, τώρα συν το γεγονός της αναστάτωσης που όπως έχει αναφερθεί παραπάνω μας κάνει να μην ξέρουμε τι να προλάβουμε, σύν ότι αλλάζει το ΙΚΑ συν οι Πίνακες Προσωπικού συν οι Προσλήψεις συν να διαβάσεις τις οδηγίες συν να δεις πως λειτουργεί το σύστημα και να μάθεις το νέο λογισμικό ..πως να προλάβεις ε; α και να πεις να φέρουν αριθμό ΔΕΗ, ΑΦΜ-ΑΜΚΑ τέκνων, να πάνε να πάρουν βεβαίωσεις από συντάξεις μισθοδοσίες, Τράπεζες για τόκους...δε γράφω άλλο θα δουλέψω!
image description ΧΡΥΣΑ | Μαΐου 14, 2013 11:52 π.μ. | Reply
ωραια ....αλλα δεν βλεπω ποιος υπογραφει το κειμενο και τι το κανουμε παρακατω....Γιατι μεταξυ μας καλα τα λεμε ....
image description marios | Μαΐου 14, 2013 11:00 π.μ. | Reply
Δεν χρειάζεται άγχος όλα θα γίνουν!! Χαχαχα, έχουμε καιρό για μετά το καλοκαίρι!!
image description ΤΕΟ70 | Μαΐου 14, 2013 12:37 μ.μ. | Reply
και συμπληρωματικα...
"Διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. κατά τις ημερομηνίες 9, 13, 16, 20, 23, 27 και 30 Μαϊου του 2013, από ώρα 16:00 έως 21:00."
image description GRD | Μαΐου 14, 2013 12:46 μ.μ. | Reply
Κράτος και κυβέρνηση μπάχαλο -κράτος και κυβέρνηση μπαταχτσής. Χιλιάδες υπάλληλοι στο υπουργείο οικονομικών με μισθούς και υποδομές πολλών εκατομμυρίων (για μία ασήμαντα μικρή χώρα) δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα. Ολική επαναδιάλυση του κράτους και των πολιτών (καλά αυτούς ποιός τους λογαριάζει...). Θα γίνω κακός αλλά θα το ξεναπώ -μου λείπει ο σιμίτης (πραγματικά).
image description georgiosk | Μαΐου 14, 2013 12:42 μ.μ. | Reply
Θα αξιωθούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μία απεργία; Έστω μια βρε αδερφέ...
Τους λόγους τους έχουμε και με το παραπάνω πιστεύω.
image description KAROLOS | Μαΐου 14, 2013 1:01 μ.μ. | Reply
Το κείμενο το υπογράφει η επιστημονική ομάδα του taxheaven.
image description trapezokomos | Μαΐου 14, 2013 1:50 μ.μ. | Reply
βάλτε μέσα και τις μηνιαίες ΑΠΔ,βάλτε και την μη αποστολή των δικαιολογητικών από ταμεία,τράπεζες κτλ για τις δηλώσεις ,βάλτε και την εκτύπωση από εμάς πολλών βεβαιώσεων μέσω ιντερνετ,βάλτε βάλτε βάλτε.και όλα αυτά με απολυτήριο ΛΥΚΕΙΟΥ από εδώ και στο εξής έτσι;;;
image description PantelisCh | Μαΐου 14, 2013 1:11 μ.μ. | Reply
Αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης σύμφωνα με απάντηση του κου Θεοχάρη στο twitter...
Harry Theoharis ‏@htheoharis 8 May
@pandelos Υπάρχουν πολλά θέματα κυρίως συμβατικής φύσης με την εταιρία που υποστηρίζει το taxis
(άραγε τι εννοεί συμβατικής, πάλι δεν τους πλήρωσαν;)
image description GRD | Μαΐου 14, 2013 2:26 μ.μ. | Reply
Ο κ. Θεοχάρης μπορεί να μας πεί πόσοι ηλεκτρονικοί απασχολούνται στο Υ.Ο? Και πόσοι στην εταιρεία που 'υποστηρίζει' το taxis? Εάν 'ήταν στο χέρι'΄του πόσους θα κρατούσε στην υπηρεσία του και πόσους θα άλλαζε? Για ποιό λόγο βάζουν καταληκτικές ημερομηνίες ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να τις τηρήσουν. Επιτέλους πότε θα σταματήσουν να παίζουν με τα νεύρα μας? Δεν βλέπουν ότι με τα καμώματά τους οι μισές επιχειρήσεις έκλεισαν ,οι υπόλοιπες έφυγαν οριστικά από την ελλάδα και ένας μεγάλος αριθμός κινείται στην παρανομία? Δεν γνωρίζουν οι βολεμένοι της εύφορης κοιλάδας ότι κάποιοι άλλοι πληρώνουν (πολύ) ακριβά τα λάθη τους?
image description καναπεδατος | Μαΐου 14, 2013 4:04 μ.μ. | Reply
Για ποιο "γολγοθα" μιλατε ?
Εσεις οι λογιστες τωρα θα τα κονομησετε χοντρα.....
Θα πατατε 2-3 κουμπια στον υπολογιστη και τωρα με την απλοποιηση...και την οργανωση του κρατους......και τα νεα σουπερ προγραμματα στους Η/Υ θα ειναι ολα ετοιμα και πανευκολα ......
Θα εχετε τρομερες υπεραξιες.........και δουλεια σχεδον τιποτα ............
image description ΑΠΛΟ | Μαΐου 14, 2013 7:27 μ.μ. | Reply
να βγει διάταξη που να λέει ότι εαν οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν με παραβολο τον Λογιστη, ΔΕΝ θα παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα.
image description panos85 | Μαΐου 18, 2013 3:42 π.μ. | Reply
Καναπεδάτε αφού στο σπίτι μας βρέχει λεφτά, γιατί δεν γίνεσαι κι εσύ λογιστής να τα κονομήσεις βρε παιδί μου; Με απλό απολυτήριο Λυκείου πλέον γίνεσαι. Άντε τυχερέ! Θα κάθεσαι και το PC θα δουλεύει! Θα εξασφαλίσεις μέχρι και τα εγγόνια σου!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο