Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ανάπτυξη θα καθορίσει εάν θα υπάρχουν νέα μέτρα το 2015-2016

Με ... μπόνους τα 7,5 δισ. ευρώ επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το eurogroup όμως τίποτε δεν τέλειωσε εδώ.

Αντιθέτως το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται. Οι εταίροι εξακολουθούν να ζητούν διαρκώς και νέα μέτρα με βάσει τα οικονομικά στοιχεία.

Ήδη μπήκαν τα πρώτα προαπαιτούμενα παρά το πράσινο φως. Τα 3,3 δισ. ευρώ αναμένεται να τα εγκριθουν τον Ιούνιο, αφού προηγουμένως η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ τα προαπαιτούμενα σχετίζονται με τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου από την Τρόικα. «Θα συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν

Όλα αυτά ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέτρα σε ποσοστό 4% επί του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή μέτρα 7 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2015, 2016.

Ερωτηθείς για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να χρειασθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα αναλογούν στο 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,2% του ΑΕΠ το 2016, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων και πως η όλη προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Σημείωσε, δε, ότι τα μέτρα για τη διετία 2015-2016 θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης, το οποίο δεν είναι προβλέψιμο.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016 και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.

Η επιτροπή εντοπίζει ρίσκα στην εκτέλεση του προγράμματος λόγω του όγκου του ελληνικού χρέους και έτσι υπολογίζει ότι θα χρειαστούν μέτρα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 2,2% για το 2016.

Μάλιστα για να είναι οριστικά βιώσιμο το χρέος της χώρα όλοι δείχνουν πλέον να συμφωνούν στην ανάγκη απομείωσης του χρέους, σε ένα νέο κούρεμα δηλαδή, ένα κούρεμα που θα έρθει όμως υπό δύο βασικές προϋποθέσεις.

Τη σύμφωνα η γνώμη της Γερμανίας, η οποία αναμένεται να πει το “ναι” αλλά μετά τις εκλογές στη χώρα, αλλά και την υπογραφή μιας νέας δανειακής σύμβασης με τη χώρα.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι από Σεπτέμβριο η χώρα μπαίνει σε νέα φάση και ίσως και σε φάση νέων μέτρων για να πουν οι Ευρωπαίοι ένα ακόμη ναι σε κούρεμα του χρέους.

Πηγή newsit.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο