Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα απλοποίηση του Κ.Φ.Α.Σ. αλλά και της λογιστικής και της εμπορικής νομοθεσίας - Μέχρι το τέλος Ιουλίου το πόρισμα

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών ορίστηκαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, για την μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση των προβλεπομένων από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) διατάξεων, καθώς και για αντίστοιχες τροποποιήσεις που απαιτούνται στην εμπορική και λογιστική νομοθεσία

Τα μέλη τα οποία θα πρέπει να παραδώσουν το πόρισμα έως το τέλος Ιουλίου είναι :

1. Κωνσταντίνο Καραμάνη, αναπληρωτή Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ως Συντονιστή.
2. Ευθύμιο Σαΐτη, υπάλληλο με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, Προϊστάμενο του Τμήματος Α’ - Βιβλίων της Διεύθυνσης Βιβλίων και Στοιχείων (Δ15) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος.
3. Σάνδρα Κοέν, επίκουρη Καθηγήτρια Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), ως μέλος.
4. Παναγιώτη Βρουστούρη, Ορκωτό Λογιστή και μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), ως μέλος.
5. Κωνσταντίνο Μαρκάζο, Οικονομολόγο, ως μέλος.
6. Εμμανουήλ Δεδούλη, Λέκτορα Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος.
7. Γιώργο Λίτενα, Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ως μέλος.
8. Σωτήριο Μασγανά, υπάλληλο με βαθμό Β΄, του κλάδου ΠΕ Οικονομικού, εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως μέλος.
9. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος.
10. Καλλιόπη Νόνικα, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος.
11. Ιωάννης Σώρρος, καθηγητής Λογιστικής Πανεπιστημίου Πειραιά, ως μέλος.
Γ. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας θα εκτελεί Πελαγία Καυκαλή υπάλληλος με βαθμό Δ΄, του κλάδου ΤΕ Εφοριακών , που υπηρετεί στην Διεύθυνση Βιβλίων και Στοιχείων .

Δ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση των προβλεπόμενων από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) διατάξεων, καθώς και για αντίστοιχες τροποποιήσεις που απαιτούνται στην εμπορική και λογιστική νομοθεσία.

Ε. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στο κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Πανεπιστημίου 20 στην Αθήνα και το πόρισμά της θα παραδοθεί έως την 31/7/2013 στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υφυπουργό Οικονομικών και στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΣΤ. Στα μέλη της Ομάδας Εργασίας δεν οφείλεται για την συμμετοχή τους σε αυτήν οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.

Σχετική απόφαση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Nasos_Athens | Μαΐου 13, 2013 3:00 μ.μ. | Reply
Το ΟΕΕ ανύπαρκτο για άλλη μια φορά... Ενώ το ΣΟΛ, ε; Ξεφτίλες...
image description CMIK1976 | Μαΐου 13, 2013 4:27 μ.μ. | Reply
αυτές τις απλοποιήσεις εγω τις φοβάμαι.....
image description αεκ | Μαΐου 13, 2013 4:22 μ.μ. | Reply
Απλοποιηση ...... Μεταρρυθμιση........ Εκσυγχρονισμος...... Αδιαφθοροι ραμπο.... Απλετο φως....
Βελτιωση.......Δρακοντεια μετρα... Αμειλικτη δικαιοσυνη....Κοινωνικα... αναχωματα των 559 ευρω.. Το αγριο παραμυθι - ατελειωτο δουλεμα συνεχιζεται με εντατικους ...... ρυθμους !!!!!!
image description Your Name | Μαΐου 13, 2013 4:56 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
image description Στέλιος | Μαΐου 13, 2013 7:14 μ.μ. | Reply
Όχι άλλη απλοποίηση παιδιά , θα μας πάρουν τις δουλειές τα παιδιά από το νηπιαγωγείο
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ | Μαΐου 13, 2013 7:35 μ.μ. | Reply
Και από το ΟΕΕ να ήταν κάποιος μάλλον απίθανο μου φαίνεται να μπορούσε να καταλάβει τι εστί απλοποίηση ΚΦΑΣ αφού (πλην ελαχίστων) δεν τον έχουν εφαρμόσει ποτέ ούτε τον ΚΦΑΣ ούτε τον ΚΒΣ εκεί που είναι αραχτοί και βολεμένοι στις δερμάτινες καρέκλες τους. Εδώ «κατάφεραν» να δηλώνει λογιστής όποιος προλάβει ας μην "καταφέρουν" να απλοποιήσουν και θέματα που μας απασχολούν καθημερινά κατά την άσκηση της επιστήμης μας. Ως προς τα μέλη τι να πω έχουμε υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος κάνα δυο Μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Λέκτορες, Αναπληρωτές, Επίκουρους, Πρυτάνεις κανένα εν ενεργεία λογιστή – φοροτεχνικό ελεύθερο επαγγελματίας από όποια από τις τόσες συνδικαλιστικές οργανώσεις μας (ΠΟΦΕΕ, ΛΣΑ, Π.Ο.Λ., κέρατα) δεν βλέπω, οπότε, θα χορτάσουμε ερμηνευτικές, ορθές επαναλήψεις και διοικητικές λύσεις. Βοήθειά μας συνάδελφοι.!!!!!
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Μαΐου 13, 2013 7:32 μ.μ. | Reply
Αυτή είναι η πραγματική σημασία που δίδουν στο O.E.E. και στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΟΧΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ_ | Μαΐου 13, 2013 8:54 μ.μ. | Reply
γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή Λογιστών? οχι σαν οικονομολόγοι-ξεκάθαρα ως Λογιστές.
Γιατί αγαπητέ μου συνάδελφε εάν βάλουν Λογιστές-Φοροτεχνικούς στην επιτροπή γνωρίζουν πολύ καλά ότι το έργο που θα προταθεί δεν θα χρειάζεται επιπλέον διευκρινιστικές εγκυκλίους, τροποποιήσεις, κτ.λ. αλλά θα είναι ξεκάθαρο και απλό στην εφαρμογή του. Τι θα κάνουν λοιπόν όλες αυτές οι επιτροπές ? Μπορεί να εργάζονται αμμισθί (εντός του ωραρίου τους... όπως λέγεται) για την περαίωση του έργου, αλλά θα έχουν λόγο ύπαρξης....
image description grd | Μαΐου 13, 2013 8:37 μ.μ. | Reply
Παρά τα ζάππεια 1-2-3-4... τελικά μάλλον δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ,καμμία άποψη ,καμμία ιδέα για τα φορολογικά-γραφειοκρατικά θέματα που ταλαιπωρούν (παντελώς άδικα) χιλιάδες επιχειρήσεις -και για πολλές από αυτές αποτελούν (μαζί με τα κάθε λογής χαράτσια ,τέλη ,φόρους ,εισφορές ,χαρτόσημα ,σπατόσημα ,σκατόσημα ,γρηγορόσημα...) λόγο οριστικής διακοπής εργασιών ή μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό. Τα γνωστά-άγνωστα κρατικοδίαιτα σοβιέτ θα συνεδριάσουν (για πολλοστή) φορά και θα προτείνουν λύσεις για θέματα στα οποία έχουν μαύρα μεσάνυχτα (και μάλιστα αμισθοί !).
image description akakkios | Μαΐου 14, 2013 9:11 π.μ. | Reply
9. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος.

Αυτή η συμμετοχή είναι τα πάντα όλα ...........

Έβαλε ο Στουρνάρας τον πληροφορικάριο - μηχανογράφο του να έχει λόγο στις τροποποιήσεις στην εμπορική και λογιστική νομοθεσία.....

Όσες τρόικες και να έρθουν δεν αλλάζουμε καθόλου κάνουμε τα ίδια πράγματα που μας έφεραν στο σημείο που είμαστε......
image description TasosX | Μαΐου 16, 2013 2:04 π.μ. | Reply
Απο ΘΕΩΡΙΑ , ειναι τιγκα η επιτροπη.
Θυμαμαι οταν πηγα πανεπιστημιο ( και ενω ηδη εργαζομουν 6 χρονια στο λογιστικο γραφειο του πατερα- την πρωτη μου εναρξη για πελατη την εκανα στα 14) οι λεκτορες διδασκανε πραγματα που ειχαν αλλαξει 2 χρονια πριν, γιατι απλα το συγγραμα ...αυτα εγραφε
Αυτοι δεν μπορουν να εφαρμοσουν τα απλα στη μηχανοργανωση ( εξαιρειται ο Θεοχαρης) ,π.χ. να μπορει το μητρωο να βλεπει μονο του αυτα που ΔΕΕΕΕΝ και για τα οποια χρειαζεται να παρεις το εντυπο και να γυροφερνεις τα τμηματα , οταν εχεις να κανεις μια μεταβολη ή διακοπη εργασιων
Να υποβαλεις ενα φορο Μηχανικων εργολαβων κλπ κλπ
ΑΥΤΟΙ δεν εχουν καταλαβει οτι ΑΝ θελεις να κλεψεις την εφορια, δε χρειαζεσαι τον ΚΦΑΣ,
Βαλε τους για μια εβδομαδα να εφαρμοσουν το αρθρο 31 του 2238 και να κανουν ελεγχο σε 15 επιχειρησεις, και θα πεσει πολυ γελιο με τις χιλιαδες αναφορες και εξαιρεσεις περιπτωσεων
Αυτο το αρθρο αρκει για να κλεψεις..νομιμα..
image description Manolo250 | Μαΐου 14, 2013 9:57 π.μ. | Reply
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΒΣ-ΚΦΑΣ (ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ). Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ...
image description GERA | Μαΐου 14, 2013 11:41 π.μ. | Reply
ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!!!!!!! ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΛΥΣΕΙ;
image description pezoporos | Μαΐου 14, 2013 7:44 μ.μ. | Reply
Ένας εφοριακός και ένας ορκωτός ελεγκτής, κανένας δικαστής, πολλοί σύμβουλοι και καθηγητές. Έκτρωμα θα βγει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο