Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ. για την ενοποίηση τμημάτων Δ.Ο.Υ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
                                       
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ  47100
ΤΗΛ: 2681023534  

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Άρτα 13/5/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ׃   

1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
3) βουλευτές Νομού Άρτας
4) Δήμαρχο Αρταίων
5) Αντιπεριφερειάρχη Άρτας
6) Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητήριου Άρτας
7) Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Άρτας
8) ΔΟΥ ΑΡΤΑΣ
9) ΠΟΕ ΔΟΥ
10) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
11) TAXHEAVEN
12) 6ο Περιφ.Τμήμα Οικ.Επιμελητηρίου .Ελλάδος
13) Τοπικά ΜΜΕ

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το σχέδιο που υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών , για την  ενοποίηση των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και τη μεταφορά τους από την ΔΟΥ της Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και συγκεκριμένα

1) Στην εξυπηρέτηση των πολιτών ,ιδιαίτερα με τις μετακινήσεις , αφού οι πολίτες θα χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με μεγάλο κόστος προκειμένου να μεταβούν στη ΔΟΥ Πρέβεζας για την εξυπηρέτησή τους . Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όλες οι τοπικές κοινότητες των ημιορεινών και ορεινών περιοχών του Νομού Άρτας στις οποίες δραστηριοποιούνται οι μισές επιχειρήσεις απέχουν από την Πρέβεζα 2 ώρες και πλέον. Μάλιστα οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, κακό οδικό δίκτυο, ποικιλόμορφο και δύσβατο ανάγλυφο κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση των φορολογουμένων στην Πρέβεζα.

2) Θα σημάνει την υποβάθμιση της Πρωτεύουσας του Νομού, ενός Νομού που ήδη είναι από τις πιο φτωχές περιοχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού σιγά σιγά αποδυναμώνεται από υπηρεσίες οι οποίες αντικειμενικά συμβάλλουν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
    
Επιπλέον δημιουργείται και ένα βασικό ζήτημα στη λειτουργία των γραφείων μας γιατί σε πολλούς από εμάς αλλάζουν τα επαγγελματικά πλάνα  σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα  ενοποίησης τμημάτων και μετακίνησής τους στην ΔΟΥ Πρέβεζας σε τέτοιες εποχές που  το επάγγελμα μας εντάσσεται στα πλέον επισφαλή.  

Η ύπαρξη μιας ΔΟΥ σε κάθε πρωτεύουσα Νόμου δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια αλλά αναγκαία λειτουργική προϋπόθεση τόσο για τους πολίτες που θα πρέπει να  έχουν εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση , όσο και για το ίδιο το Κράτος που σε εποχές οικονομικά δύσκολες θα πρέπει με κάθε μέτρο που παίρνει να βοηθά τα δημοσιονομικά έσοδα και την ανάπτυξη,  ειδικά της περιφέρειας.

Τέλος με την εμπειρία μας σας ενημερώνουμε ότι ήδη η ΔΟΥ Άρτας εξυπηρετώντας έναν ολόκληρο Νομό μεγαλύτερο αρκετά από αυτόν της Πρέβεζας, με επιχειρήσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος ,λειτουργεί οριακά μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλοί υπάλληλοί της και το προσωπικό της ανάλογα με τις απαιτήσεις  της Υπηρεσίας είναι οριακά  επαρκές .

Σε  κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί η οργάνωση της αναγκαίας ηλεκτρονικής υποδομής και της αντίστοιχης τεχνικής υποστήριξης (taxisnet) ώστε κάθε αλλαγή που επιφέρεται να είναι λειτουργική και συνάμα αποδοτική.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να εκτιμήσετε ότι τουλάχιστον σε κάθε Νομό θα πρέπει να λειτουργεί και μια ΔΟΥ πλήρης με όλα τα τμήματα καθώς τα περισσότερα εξ αυτών είναι αλληλένδετα.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ             

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο