Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Συλλόγου Εφοριακών υπαλλήλων Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας προς την ηγεσία του Υπ. Οικ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ –ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΡΤΑ:10/5/2013

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
3) Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ
Κ. ΘΕΟΧΑΡΗ
4) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
5) ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΩΝ
6) Π.Ο.Ε Δ.Ο.Υ
7) ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Το Δ.Σ στη Συνεδρίαση στις 8 Μάιου 2013 αποφάσισε να απορρίψει και καταγγείλει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τα σημεία (Δ.Ο.Υ) προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό. Συγκεκριμένα δεν θα υφίσταται έλεγχος και δικαστικό τμήμα στις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας .

Εμείς επιμένουμε και στηρίζουμε την πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό ( με έλεγχο και δικαστικό ) όπως και την απόφαση της Π.Ο.Ε –Δ.Ο.Υ των φορέων των Νομών και γενικότερα την επιθυμία και θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Η Συνένωση – Συγχώνευση των Δ.Ο.Υ σε επίπεδο Νομών που άρχισε στίς αρχές του 2012 και ολοκληρώθηκε 31-12-2012 , για να φθάσουμε στην πρώτη πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό , πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ενοποίηση των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ που συγχωνεύθηκαν.

Η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ΄ αυτή την ενοποίηση.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ;

Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , για ποιες νέες συγχωνεύσεις μιλάτε Κύριε Γενικέ.

Ο Σύλλογός μας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ να εγκαταλείψουν τους επικίνδυνους πειραματισμούς για τις Δ.Ο.Υ που έχουν πιάσει τους στόχους στις δύσκολες μέρες της Οικονομικής Κρίσης που θα έπρεπε να τις επιβραβεύουν και όχι να μεθοδεύουν την διάλυσή τους.

Ήταν και είναι οι αθόρυβοι εργάτες υλοποίησης των προϋπολογισμών.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις – καταργήσεων σπέρνουν αναστάτωση , πανικό , πίκρα και θυμό , απογοητευμένοι για την μεταχείριση της πολιτείας.

Η κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση πέρα από την διάλυση 6 Δ.Ο.Υ Νησιών και 7 Δ.Ο.Υ Νομού δεν έχει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος ή τον εκσυγχρονισμό της Μηχανοργάνωσης που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ΄ αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών – Εμπόρων – Δικηγόρων – Αγροτών – Συμβολαιογράφων – Ελεύθερων Επαγγελματιών – Ανέργων.

Οι μικρές τοπικές κοινωνίες δεν είναι πειραματόζωα.

Ποια δικαίωση στις Δ.Ο.Υ που έχουν πιάσει τους στόχους τους

Ποια επιβράβευση για τους συνεπείς συναδέλφους που έτυχε να υπηρετούν σε Νησιά ή σε μικρές Δ.Ο.Υ;

Να σταματήσουν να προσφέρουν την εμπειρία τους τόσον χρόνων;

Στους μεγάλους Νομούς προτείνετε να μείνουν ως έχει η υπηρεσιακή λειτουργία τους.

Λες και έχουν πιάσει τους στόχους της Φοροδιαφυγής , της Βεβαίωσης και της Είσπραξης.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΄΄ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ¨

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ποιος θα απολογηθεί ή θα πληρώσει όταν η προτεινόμενη πρόταση δεν πιάσει τους στόχους;

Ποιος θα αποζημιώσει την κοινωνία – τον Έλληνα Φορολογούμενο;

Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόταση απαντά μόνο στις επιταγές της ΤΡΟΪΚΑΣ για διάλυση Υπηρεσιών και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ως ΄΄υπεράριθμων και΄΄Ανίκανων΄΄ και αποτελούν τμήμα συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου.

Ενός σχεδίου που προβλέπει την διάλυση του κλάδου οδηγώντας τμήματα στον Ιδιωτικό Τομέα.

Είναι ανάγκη να ενώσουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία για όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα που κατεδαφίζονται.

Ειδικά τα θέματα Φορολογίας και Ακρίβειας που αφορούν όλους και την βάρβαρη αύξηση της έμμεσης και άμμεσης Φορολογίας και την επιβολή χαρατσιών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΠΕΛΗΣ ΟΜΗΡΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο