Ειδήσεις Υπενθυμίσεις

Από 1η Ιουνίου μόνο μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ οι πληρωμές φόρων προς το Δημόσιο

ΣΤΙΣ τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, αντί για τα γκισέ των εφοριών, θα πληρώνουν υποχρεωτικά τους φόρους και τα χρέη τους οι πολίτες από την 1η Ιουνίου του 2013, ενώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται δυνατότητα πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.

Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται με την ΠΟΛ.1212/23.11.2012 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στην οποία ορίζεται ότι αρχικά η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών θα γίνεται παράλληλα στις ΔΟΥ, στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ και από την 1η Ιουνίου 2013 αποκλειστικά και μόνο στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων κατόπιν έγκρισης του προϊσταμένου της εφορίας.

Η πληρωμή των οφειλών θα γίνεται με τη χρήση μοναδικού κωδικού, ο οποίος ονομάζεται Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ) και Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ) αντίστοιχα στα ΕΛΤΑ ή σε κάθε τράπεζα, χωρίς να είναι απαραίτητη η διατήρηση λογαριασμού καταθέσεων από την πλευρά του οφειλέτη. Με τους κωδικούς αυτούς ο φορολογούμενος θα μπορεί να καταβάλλει είτε το σύνολο είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Elena | Μαΐου 13, 2013 9:04 π.μ. | Reply
γιατι με ταυτοτητα οφειλης? Για να τρεχουν όλοι στον λογιστη και να τον πρηζουν να δινει εκτυπώσεις ξανα και ξανα? Γιατι δεν το κανουν οπως και στα σήματα. Πας στην τραπεζα, λες το ΑΦΜ σου και το ποσο που θελεις να δώσεις, πληρώνεις, φευγεις. Τι τις θελετε τις εκτυπώσεις και την φασαρία??????
image description kostas | Μαΐου 13, 2013 10:53 π.μ. | Reply
Σωστή!
image description PRESJOHN | Μαΐου 13, 2013 11:27 π.μ. | Reply
Γιατί τις εκτυπώσεις να μη τις κάνουν οι ίδιες οι Τράπεζες ή τα ΚΕΠ?????????????
image description prince | Μαΐου 13, 2013 12:56 μ.μ. | Reply
γιατι θα εχουν λειτουργικα εξοδα
image description Νικοσ | Μαΐου 13, 2013 4:04 μ.μ. | Reply
Έκδοση νομίμου παραστατικού (Αποδ. Λιαν. Συναλ. ή ΤΠΥ) με αιτιολογία εκτύπωση (και έλεγχος-μια ματιά δεν τη ρίχνεις να δεις τι έβγαλε το taxis?) ταυτότητας πληρωμής, αξίας μαζί με ΦΠΑ λέω εγώ τώρα! 10 ευρώ. Δίνεις και τις σχετικές οδηγίες - κατευθύνσεις και πιθανόν να σου ξανάρθει ο φορολογούμενος να ξαναμπείς στον λογαριασμό του να ελέγξεις εάν ολοκληρώθηκε ή όχι η πληρωμή. Το έφαγες στην καλύτερη το μισαωράκι......Δεν λέω εάν πληρωθείς καλά για την κύρια εργασία πχ το Ε1 το επιβαρύνεσαι το 10ρικο. Εάν έλαβες 20-30 για τη δήλωση και σου έγινε μόνιμος επισκέπτης (συν καφέ) για τους επόμενους μήνες ο φορολογούμενος, καλύτερα να προσλάβεις ρεσεπτιονιστ για τις ουρές που θα φύγουν απ' τις ΔΟΥ και θα 'ρθουν στα γραφεία μας. Ε....ας βγει και κάτι τοις...... γιατί αν εισπράξουμε μόνο ευχές και ευχαριστίες να δω πως θα πληρωθούν τα μελάνια και οι εργατοώρες.......και μαζεύονται πολλά τελικά......κάτι έμαθαν οι τράπεζες με τα σήματα..........
image description πιτσιρικασ | Μαΐου 14, 2013 12:30 π.μ. | Reply
Oσον αφορα τις εκτυπωσεις,
ΠΟΛ.1212/23.11.2012, αρθρο 2
Ο υπόχρεος, προς καταβολή ενημερώνεται για τους κωδικούς Τ.Ο. και Τ.Ρ.Ο. με τους παρακάτω τρόπους:

α) Με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr., παρέχεται η δυνατότητα, στον εγγεγραμμένο χρήστη, να λαμβάνει πληροφορίες για τις οφειλές και τις τυχόν ρυθμίσεις του, για τους κωδικούς Τ.Ο. και Τ.Ρ.Ο. που αντιστοιχούν σε αυτές, όπως και η δυνατότητα εκτύπωσης των κωδικών αυτών.

β) Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) θα αποστείλει στους οφειλέτες ειδοποιητήριο, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία όλων των χρεών με τους αντίστοιχους κωδικούς Τ.Ρ.Ο. και Τ.Ο. και λοιπές πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής.

γ) Για κάθε νέα οφειλή, που βεβαιώνεται, για ενημέρωση του φορολογούμενου, κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κ.Ε.Δ.Ε, εκδίδεται η ατομική ειδοποίηση από την Δ.Ο.Υ., ή τη Γ.Γ.Π.Σ., στην οποία αναγράφεται και ο κωδικός Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.).

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο