Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφώνησαν σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις κυριακές - Μόνο όμως στα Δωδεκάνησα - Απόφαση της περιφέρειας Δωδεκανήσου για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής δεν τα έχουν βρει ακόμα με την Κυριακή αργία. Ιδιαίτερα με τις απόψεις όσων επιθυμούν ανοικτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή.

Στα Δωδεκάνησα έχουν συναίνεση για τέτοια προβλήματα.

Ο λόγος για την παράταση ωραρίου και την κατ' εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση στο νομό Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, η κατ' εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές και ημέρες αργίας ρυθμίσθηκε ως εξής:

1) Των Εμπορικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερμάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων − ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας) αυτών μέχρι 24.00 μ.μ.

2) Των οπωροπαντοπωλείων και κρεοπωλείων, των τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες, από 10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. άνευ απασχολήσεως προσωπικού.

3) Από τ' ανωτέρω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (Υπεραγορές) που εμπίπτουν στο άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3377/2005 όπως ισχύει.

4) Για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990.

Η απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη ισχύει για το χρονικό διάστημα έως 15 Νοεμβρίου 2013 τρέχοντος έτους.

Η σχετική απόφαση

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο