Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καμία ολιγωρία στον έλεγχο για τις υποθέσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό - Τι λέει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών

Καμία ολιγωρία στοε έλεγχο για τις  υποθέσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό - Τι λέει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013
Δελτίο Τύπου
 
Σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν ολιγωρίας του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις υποθέσεις των εμβασμάτων του εξωτερικού, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τα εξής:
 •         Το Υπουργείο, προχώρησε στην επεξεργασία των στοιχείων και την αποστολή επιστολών προς τους φορολογουμένους στο τέλος του 2012 δίνοντας την ευκαιρία σε όσους είχαν την δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα χρήματα των εμβασμάτων να το κάνουν.
•         Η προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων, στην ειδική εφαρμογή που φτιάχτηκε από την ΓΓΠΣ για αυτόν τον σκοπό, αλλά και για την υποβολή του υποστηρικτικού φακέλου, επεκτάθηκε ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα ανταπόκρισης, χωρίς αποκλεισμούς.
•         Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που ανέλαβε την εκπόνηση του σχεδίου ελέγχου, έχει αναπτύξει αναλυτικό ελεγκτικό σχεδιασμό ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση.
•         Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, οι πρώτες υποθέσεις δόθηκαν ήδη στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ώστε να δημιουργηθούν τα σωστά ελεγκτικά πρωτόκολλα και να ελεγχθεί κεντρικά η νομική βάση των υποθέσεων.
•         Έχει γίνει πλήρης ανάλυση των στοιχείων των υποθέσεων ώστε να στοχευθούν οι σημαντικότερες και οι πιο ουσιαστικές από αυτές και να ελεγχθούν, οι μεγαλύτερες από το ΚΕΦΟΜΕΠ και οι μικρότερες από τις κατά τόπους ΔΥΟ.
•         Οι πρόσφατες αποφάσεις σε σχέση με τα κριτήρια στόχευσης και τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή ολοκλήρωση των ελέγχων και ως εκ τούτου έπρεπε να ολοκληρωθεί η σύνταξη και υπογραφή τους πριν να εκκινήσει η διαδικασία ελέγχου.
Σε κάθε περίπτωση, αν και το Υπουργείο ήταν πάντα προσεκτικό και δεν έκανε εκτιμήσεις για το μέγεθος της φοροδιαφυγής που αυτές οι υποθέσεις υποκρύπτουν, είναι δεδομένο πως δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιτυχή έκβαση και στον σωστό χειρισμό των ελέγχων.
Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει κανένας να ανησυχεί πως δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει χρήματα τα οποία έχουν φορολογηθεί, όπως και κανένας δεν θα πρέπει να ελπίζει πως θα μπορέσει να κρύψει εισοδήματα που δεν είναι φορολογημένα. Κάθε προσπάθειά μας, θα είναι προς αυτή την διπλή στόχευση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο