Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νόμος - τρόμος για τους φοροφυγάδες

Δρακόντειο νόμο με αυστηρές ποινές για πριπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί ως προς τις διατάξεις του και να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τομές αφορούν:

    Την προώθηση ρύθμισης για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινικών διώξεων και των ποινών κάθειρξης για χρέη και φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ.
    Την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άρση των νομικών εμποδίων για δεσμέυσης - εξπρές κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που εντοπίζονται από τις ελεγκτικές Αρχές να έχουν διαπράξει οικονομιικά εγκλήματα.
    Την επέκταση σε όλο το φάσμα των φόρων της κατάργησης της δυνατότητας διοικητικού συμβιβασμού με την Εφορία με μείωση των προστίμων, η τμηματική καταβολή του φόρου, ενώ γίνεται άμεσα απαιτητό ολόκληρο το ποσό του πρόσθετου φόρου που καταλογίζεται από τις ελεγκτικές Αρχές.
    Την «ενεχυρίαση» των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του φοροπαραβάτη, έτσι ώστε το Δημόσιο να διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαπίστωση του αδικήματος από τον πολίτη.


Πηγή Εθνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gui4cli | Μαΐου 13, 2013 11:35 π.μ. | Reply
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το ύψος της οφειλής, με το δικαίωμα νομικής προστασίας του υποτιθέμενου παραβάτη? Καλύτερα δεν θα ήταν να φτιάξουν ειδικά, πιο γρήγορα, δικαστήρια για μεγάλες υποθέσεις, παρά να νομοθετούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των φορολογουμένων?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο