Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τις λίστες των offshore ζήτα ο Γ.Γ Εσόδων

Αίτημα στις Αρχές των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Αυστραλίας έχει υποβάλει o ΓΓ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να εντοπιστούν οι 103 από τις 107 ελληνικές offshore με έδρα τις βρετανικές Παρθένες νήσους, για τις οποίες οι ελληνικές αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι Αρχές των χωρών αυτών φέρεται να έχουν υλικό συνολικού όγκου 400 GB (δυόμιση φορές μεγαλύτερο αυτών των τηλεγραφημάτων του wikileaks). Το υλικό ενδέχεται να περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της «Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων», η οποία και αποκάλυψε το θέμα.

Συνολικά, στις Παρθένες Νήσους έχουν την έδρα τους περίπου 500.000 ενεργές υπεράκτιες εταιρείες που αντιστοιχούν περίπου στο 40% του συνόλου των offshore σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο