Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

'Άκαρπη η συνάντηση ΓΣΕΕ- Εργοδοτικών Φορέων για την Υπογραφή ΕΓΣΣΕ

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη 9/5/2013 η δεύτερη διαπραγματευτική συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ - ΣΕΤΕ (ο ΣΕΒ δεν προσήλθε) για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με δεδομένη την έλλειψη ελευθερίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις ,για την οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν κυβέρνηση και τρόικα που κατήργησαν τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέσω της ΕΓΣΣΕ και την καθολικότητα ισχύος της, η ΓΣΕΕ επιμένει και διεκδικεί την υπογραφή Σύμβασης που θα παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια δικαίου στον κόσμο της μισθωτής εργασίας και θα σώζει ότι η κυβέρνηση δεν κατέστρεψε κάνοντας πράξη τις μνημονιακές επιταγές.

Μπορεί οι εργοδότες με πρόσχημα τη νομοθετική ναρκοθέτηση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ να μην προσεγγίζουν το οικονομικό αίτημα της ΓΣΕΕ ,έχουν όμως τη δυνατότητα και την υποχρέωση να συμφωνήσουν στη διασφάλιση του επιδόματος γάμου και μιας σειράς θεσμικών αιτημάτων για τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί το επιχείρημα των μνημονιακών εντολών.

Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία να μετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, εκπρόσωποι του οποίου δεν προσήλθαν σήμερα παρά το γεγονός ότι η συνάντηση είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη διαπραγμάτευση ,μια στάση για την οποία ο ΣΕΒ είναι υπόλογος στους εργαζόμενους που καθημερινά πλήττονται από τη ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Η Συνομοσπονδία παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις της με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ Θα συνεχίσει τον αγώνα για την επαναφορά της πλήρους και καθολικής ισχύος της ΕΓΣΣΕ, της επεκτασιμότητας των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, της αποκατάσταση της μετενέργειας, της αντιμετώπισης του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο