Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πωλούνται» Σ.Ε.Φ., Ξενία, Άγιος Κοσμάς και παραλίες

«Πωλούνται» ΣΕΦ, Ξενία, Αγιος Κοσμάς και παραλίες
Μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου

Πωλητήριο σε ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου βάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μεταξύ των οποίων το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), τα Ξενία της Βυτίνας, των Δελφών, της Αράχοβας, του Καρτερού Ηρακλείου, η μαρίνα Φαλήρου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ακίνητα του ΕΟΤ στην Υπάτη, στα Καμένα Βούρλα και στην Αιδηψό, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το Στρατόπεδο Παπαναγνώστου στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα από τα περίπου 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ έως το τέλος του 2013.

Η μεταφορά αυτή καθυστέρησε περίπου έναν μήνα· σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του περασμένου Μαρτίου. Μετά τη δημοσίευση της πράξης μεταβίβασης και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κλείνει ένας πρώτος κύκλος ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στα ακίνητα που μεταβιβάζονται περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εκτάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων μπορεί να αξιοποιηθεί για να ενισχυθούν οι τουριστικές υποδομές της χώρας. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προσέλκυση επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, του ναυταθλητισμού, αλλά και του οικοτουρισμού, καθώς πολλά από τα προς αξιοποίηση ακίνητα είναι κατάλληλα για αυτού του είδους τη χρήση.

Από τα δεκάδες ακίνητα που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ (ξεπερνούν τα 250)   σημαντικότερη είναι η έκταση των 350 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα 1.181 στρέμματα στον Αρχάγγελο της Ρόδου και οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται  ιδιοκτήτης μεγάλων ακινήτων που βρίσκονται περιμετρικά του Αεροδρομίου Μακεδονία (περιοχές Μίκρας, Θέρμης και Περαίας). Επίσης, σημαντικές υποδομές παραχωρούνται και στη Χαλκιδική, όπως κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα, στο Ποσείδι και στην Επανομή, αλλά και εκτάσεις στη Σιθωνία και στην Τορώνη, περιοχές οι οποίες προσφέρονται για τουριστικές εγκαταστάσεις και παραθεριστικές κατοικίες. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται και εκτάσεις στην Πελοπόννησο, όπως στην Ερμιόνη Αργολίδας, στην Ηλεία (Κυλλήνη, Ζαχάρω κ.λπ.) και στη Μεσσηνία (π.χ. Πύλος), καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων και στα Επτάνησα.1. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
2. Τουριστικός Λιμένας Φαλήρου
3. Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ2653 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
4. Εγκαταστάσεις ΕΡΤ Περαία Θεσσαλονίκης
5. Εκταση στον Αρχάγγελο Ρόδου
6. Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά
7. Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας
8. Ακίνητο Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού
9. Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι
10. Εκταση στο Ρίο - Αντίρριο
11. Ξενία Βυτίνας
12. Ξενία Αράχοβας
13. Ξενία Κρατερού Ηρακλείου
14. Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου Κασσάνδρας
15. και κάμπινγκ Κρυοπηγής Κασσάνδρας
16. Κάμπινγκ Επανομής
17. Κάμπινγκ και ακτή Αγίας Τριάδας,
18. Κουκουμίτσα, Αιτωλοακαρνανία
19. Χερονήσι Κυνουρίας
20. Στρατόπεδο Παπαναγνώστου, Χαλκίδα
21. Εκταση στις Γούρνες Χερσονήσου Κρήτης
22. Εκτάσεις στο Δασοχώρι Ξάνθης
23. Εκτάσεις στον Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας
24. Εκτάσεις στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου
25. Εκταση στην Κάμειρο Ρόδου
26. Εκταση στην Πάχη Μεγάρων
27. Εκταση στα Τουρκοβούνια
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over...... | Μαΐου 8, 2013 5:40 μ.μ. | Reply
" Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες" !!!!!!!!!!!!
Υπάλληλοι της ΝΤΠ δινουν εξετάσεις υποταγής στα αφεντικά τους.....

image description DRIVECENTER | Μαΐου 8, 2013 6:55 μ.μ. | Reply
H Ελλάδα θα ανήκει -επί τέλους- στους Ελληνες μόλις ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις! Ποτέ άλλοτε δεν ανήκε σε 'Ελληνες από όσο θα ανήκει μετά από αυτές. Αυτό όπως αποδείχθηκε ήταν οικτρή πλάνη.
image description NNNN | Μαΐου 9, 2013 1:29 π.μ. | Reply
DRIVECENTER prodotako mou esy.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο