Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υπ. Ανάπτυξης για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού με άδεια Γ' τάξης ειδική

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
    
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Θεσσαλονίκη 8/5/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
3) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
4) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
5) ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
6) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
8) Ο.Ε.Ε.
9) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
10) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
11) Taxheaven

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την υποπαράγραφο Η2 του νέου πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 28/04/2013, τροποποιήσατε βασικές διατάξεις του Ν.2515/1997 και του Π.Δ. 340/1998 που διέπουν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού, αν και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και οι ενώσεις μέλη της όπως η Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για τις αλλαγές που επιφέρατε τελικά χωρίς κανένα διάλογο, στο επάγγελμα μας.

Καθιερώσατε με τις νέες διατάξεις την επαγγελματική ταυτότητα του Λογιστή-Φοροτεχνικού σε δύο τάξεις Α και Β. από τέσσερεις και εντάξατε τους μη πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ που κατείχαν Δ, Γ και Β όλους στην Β Τάξη  για να διενεργούν κάθε είδους λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες επιτηδευματιών που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Υπάρχουν  όμως χιλιάδες συνάδελφοι που κατέχουν με βάση το άρθρο 16 παράγραφο 1 του Π.Δ. 340/1998, άδεια Γ Τάξης (ειδική) με δικαίωμα τήρησης βιβλίων Γ’  Κατηγορίας του ΚΒΣ (διπλογραφικά βάσει του νέου ΚΦΑΣ) μέχρι του ποσού των 900.000.00 ευρώ, επειδή αποδεδειγμένα μέχρι τη δημοσίευση του ν.2515/1997 είχαν υπογράψει ισολογισμούς επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα τουλάχιστον τριών (3) χρήσεων.

Με τον νέο νόμο αν και δεν καταργούνται οι μεταβατικές διατάξεις του Π.Δ. 340/1998 καταργείται η Γ Τάξη και οι εν λόγω συνάδελφοι μένουν μετέωροι διότι η περίπτωση τους δεν αναφέρεται πουθενά, σε μια περίοδο που συντάσσουν Ισολογισμούς και θα υποβάλλουν τις Δηλώσεις Φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση 2012.

Τι θα γίνει με τις δηλώσεις αυτές; από ποιους θα υπογραφούν και θα υποβληθούν:

Καταλαβαίνεται ότι δημιουργείται μείζον θέμα με χιλιάδες συναδέλφους οι οποίοι εάν καταργηθεί το δικαίωμα τους να τηρούν διπλογραφικά βιβλία ΚΦΑΣ μέχρι του ποσού των 900.000.00 ευρώ , θα οδηγηθούν οι περισσότεροι στο κλείσιμο των γραφείων τους και στην ανεργία αυτοί και το προσωπικό τους, σε μια περίοδο κρίσης και ύφεσης, που όλοι απευχόμαστε, αφού σκοπός της πολιτείας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη.

Παρακαλούμε λοιπόν με σχετική εγκύκλιο σας, να ρυθμισθεί άμεσα η εκκρεμότητα αυτή και να συνεχίσουν οι  Λογιστές-Φοροτεχνικοί να έχουν το δικαίωμα να  τηρούν διπλογραφικά βιβλία  μέχρι του ποσού των 900.000,00 ευρώ, όπως είχαν εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια.


Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο