Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πασχαλινή αγορά: 408 πρόστιμα - Υψηλή παραβατικότητα στις λαϊκές αγορές

Εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά

 Το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη σε εντατικούς ελέγχους, πέραν εκείνων που διενήργησαν άλλες υπηρεσίες της Πολιτείας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας κατά τις εορταστικές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος.
 Οι έλεγχοι αυτοί απέδωσαν, καθώς 408 διοικητικά πρόστιμα συνολικής ύψους €231.800 επεβλήθησαν από την Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι έλεγχοι ήταν επικεντρωμένοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και λαϊκές αγορές προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλανητικές ή ελλιπείς ενδείξεις αλλά και να αντιμετωπισθούν παράνομες εμπορικές πρακτικές όπως «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων προϊόντων που βλάπτουν σοβαρά την υγιή επιχειρηματικότητα και την εγχώρια παραγωγή.

Ειδικότερα σε κρεοπωλεία, οι κυρώσεις για αναληθείς ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του κρέατος ή ελλιπή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καθώς και για μετρολογικές παραβάσεις, ανήλθαν στο ποσό των €112.500.

Για αντίστοιχες παραβάσεις επεβλήθησαν πρόστιμα ύφους:
€30.500 (σε σούπερ μάρκετ),
€15.500 (σε ιχθυοπωλεία ),
€7.500 (σε οπωροπωλεία) και
€1.000 (σε αρτοποιεία).

Εντοπίστηκε ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα στις λαϊκές αγορές όπου επιβλήθηκαν 189 πρόστιμα συνολικής ύψους €59.800.
 Τέλος σε ελέγχους που διεξήχθηκαν στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη επεβλήθη ένα πρόστιμο ύψους €5000.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 8, 2013 12:51 μ.μ. | Reply
Οι αδιαφθοροι.... ραμπο !!!! ( οπως τους εχουν βαφτισει τα αδιαφθορα.... καναλια της μιζας και διαπλοκης) ευτυχως ....που προστατεψαν τους καταναλωτες ......με τετοια αυστηρα προστιμα των 5000 ευρω συνολικα !!!!! στην λαχαναχορα οι χονδρεμποροι ακομα κλαινε..........
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο