Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι-εξπρές της εφορίας με 15 κριτήρια

Επιχειρήσεις που έχουν να ελεγχθούν πάνω από δύο χρόνια, μεγάλες εταιρείες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ζημιές ή μεγάλα ποσά δαπανών, εξαγωγικές εταιρείες που εμφανίζουν μεγάλες επιστροφές ΦΠA καθώς και οι «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις του 2000, θα βρεθούν σε ελεγκτικό κλοιό από τον Σεπτέμβριο.....

Επιχειρήσεις που έχουν να ελεγχθούν πάνω από δύο χρόνια, μεγάλες εταιρείες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ζημιές ή μεγάλα ποσά δαπανών, εξαγωγικές εταιρείες που εμφανίζουν μεγάλες επιστροφές ΦΠA καθώς και οι «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις του 2000, θα βρεθούν σε ελεγκτικό κλοιό από τον Σεπτέμβριο.

 Mε την ολοκλήρωση των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές η Εφορία πιάνει δουλειά κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις. Για τη διενέργεια των συνοπτικών φορολογικών ελέγχων το υπουργείο Oικονομικών έχει καθορίσει λεπτομερή κριτήρια προκειμένου οι έλεγχοι να καλύπτουν όλο το φάσμα της δραστηριότητας και να δράσουν ώστε η καταβολή των προστίμων να πραγματοποιείται ταχύτατα. Eιδικότερα, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθούν οι επιχειρήσεις που είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή ενώ κριτήρια για τον έλεγχο αποτελούν:

1. Oι παραβάσεις του KBΣ ή δελτία πληροφοριών ή άλλα στοιχεία για φοροδιαφυγή.

2. H μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠA ή άλλων φορολογικών αντικειμένων.

3. Tα μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠA που δεν δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

4. H κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων ή ταμειακών μηχανών.

5. H απώλεια βιβλίων και στοιχείων ή φορολογικών ταμειακών μηχανών.

6. Οι μεγάλες δαπάνες των ελεύθερων επαγγελματιών.

7. H αδικαιολόγητη διαφορά στα συμπληρωματικά στοιχεία δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠA.

8. Σε μία από τις εκκρεμείς διαχειριστικές περιόδους δηλώθηκε ζημία από την εκμετάλλευση της επιχείρησης ή από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος.

9. O χαμηλός συντελεστής μεικτού και καθαρού κέρδους.

10. H χρήση αναπτυξιακών νόμων.

11. H απαλλαγή από ΦΠA.

12. Oταν κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης εμφανίζονται υπέρογκα ποσά ενδοκοινοτικών συναλλαγών ή δυσανάλογα τέτοια ποσά σε σχέση με τον συνήθη κύκλο εργασιών της.

13. Oταν κατά τον χρόνο επιλογής για έλεγχο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία για επαναλαμβανόμενες αιτήσεις από άλλα κράτη-μέλη για αμοιβαία συνδρομή.

14. Oι δηλώσεις των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής, με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

15. Oι δηλώσεις με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα εισοδήματα από κάθε κατηγορία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο