Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς δικηγόρο οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Μπαράζ μειώσεων στους φόρους ακινήτων προαναγγέλλει με αποκλειστική του δήλωση στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται μείωση, έως και πέντε μονάδες στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού.

Αναλυτικά οι αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων και το ΦΠΑ


Μάλιστα καταργούνται πλήρως οι αμοιβές δικηγόρων στη σύνταξη συμβολαίων για μεταβιβάσεις ακινήτων. Η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου καταργείται γεγονός που μειώνει τα έξοδα μέχρι και 1%.
 
"Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς" δηλώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι "οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα".
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description EYAGGELOS | Μαΐου 4, 2013 8:48 μ.μ. | Reply
Πολύ καλό για τους συμβαλλόμενους (οσον αφορά την υποχρεωτικότητα και όχι πάντα) αλλά τι λένε οι Δικηγόροι??? χάνουν παρα πολλά (που διατηρούν ακόμα τις ελάχιστες αμοιβές)
image description gkazan | Μαΐου 4, 2013 11:16 μ.μ. | Reply
Τελικά οι ηλίθιοι είναι κάτι παραπάνω από συντρηπτική πλειοψηφία στην χώρα. Κάθονται και σχολιάζουν ως θετικά τέτοια θέματα και δεν κάνουν έναν απλό συλλογισμό: Επαίρονται οι "εκκαθαριστές" του κράτους μας για 1) μείωση αντικειμενικών αξιών, 2) μείωση φόρων μεταβίβασης και 3) μείωση εξόδων μεταβίβασης (αμοιβή δικηγόρου κλπ).... Για ποιό λόγο; Μήπως για να μην κοστίσει ακριβά στο κάθε fund η απόκτηση της ακίνητης, υποθηκευμένης περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών; Γιατί μείωση αντικειμενικών=αναγκαστικό κούρεμα και στο δάνειο, κάτι που φυσικά δεν θα δεχθεί ΠΟΤΕ το λαμογιστάν.... Οι κακομοίρηδες βλέπουν τα πλαίσια που τους έχουν θέσεις ΠΡΟΔΟΤΕΣ (τα λέμε δημοκρατικά πλαίσια) και καλούν τους απελπισμένους πολίτες να βρουν λύση εντός των πλαισίων αυτών... Κανείς δεν σκέφθηκε οτι μπορούμε κάλλιστα να βγούμε ΠΕΡΑΝ των πλαισίων αυτών και να λύσουμε τα ζητήματα αυτά, μια και καλή. Θα κοστίσει, βέβαια, όχι σε χρήματα αλλά σε θυσίες αίματος και ανθρώπων... Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας. Η δημοκρατία έπεται, δεν προηγείται... Εκτός και αν περιμένουμε να καούμε ΟΛΟΙ πρώτα και μετά να αντιδράσουμε...
image description Γιώργος | Μαΐου 6, 2013 3:36 μ.μ. | Reply
Δεν καταλαβαίνω γιατί με το παραμικρό νεο που έχουμε πρέπει να γκρινιάζουμε. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει η αμοιβή δικηγόρου για αγοραπωλησία-μεταβίβαση ακινήτου αλλά αν θεωρήσουμε οτι είναι 1% τότε ο αγοραστής αποφεύγει ένα μεγάλο ποσόν της τάξης των 1000 ευρώ τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ακινήτων στην Ελλάδα. Η μείωση φόρων μεταβίβασης και η κατάργηση της παρουσίας δικηγόρου συμφέρει τους πολίτες λοιπόν. Οτιδήποτε άλλη άποψη είναι εκ του πονηρού.
image description Πολίτης | Μαΐου 6, 2013 7:47 μ.μ. | Reply
Καιρός να μειωθεί (με νόμο) και η αμοιβή του μεσίτη, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το μηνιάτικο - κατώτατο μισθό. Δεν είναι σωστό ο μεσίτης να εισπράττει περίπου όσα εισπράττει και το κράτος από μια αγοραπωλησία.
image description Κατερινα Γ. | Μαΐου 7, 2013 2:16 μ.μ. | Reply
Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους σχολιάζοντες υπέρ της κατάργησης της παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια, να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου χωρίς να το ελέγξει πρώτα δικηγόρος και μάλιστα σήμερα που τα περισσότερα ακίνητα είναι φορτωμένα με βάρη (κατασχέσεις, υποθήκες κλπ,) ή απλώς οι δικηγόροι θα τα παίρρνουν "μαύρα"?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο