Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έλεγχοι Σ.Δ.Ο.Ε. κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην προσπάθεια ελέγχου της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα -26 Απριλίου έως και 6 Μαΐου 2013- και προκειμένου να διαφυλάξει την δημόσια Υγεία, τους καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδειας καθώς και τα δημοσιονομικά συμφέροντα του Δημοσίου έχει διεξάγει μέχρι σήμερα 597 ελέγχους διακίνησης και 94 ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την εορταστική αγορά.

Διαπιστώθηκαν 196 παραβάτες και καταλογίσθηκαν 382 παραβάσεις.

• Το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο μαζί με το Λιμενικό Σώμα και τις υπηρεσίες Αστυκτηνιατρικής προέβησαν σε καταστροφή φορτίου αμνοεριφίων γιατί δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης και δεν ήσαν σφραγισμένα από την κτηνιατρική υπηρεσία.
• Φορτίο ζώντων αμνοεριφίων προέλευσης Κρήτης στην Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν Ελληνοποίηση ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.
• Στην Πάτρα από φορτηγό που μετέφερε αμνοερίφια χωρίς παραστατικά αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και επεβλήθη πρόστιμο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με μικτά συνεργεία ΣΔΟΕ, Υπουργείου Ανάπτυξης και Διεύθυνσης Κτηνιατρικής σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σύνορα και τα λιμάνια και τις κεντρικές αγορές.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο