Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. προς το Υ.Ο. για παράταση δηλώσεων εισοδήματος Ν.Π., Φ.Α.Π. και εκκαθαριστικών Φ.Π.Α.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 - ΧΑΛΚΙΔΑ, Τ.Κ.: 34100
ΤΗΛ.-FAX: 2221084530 - e-mail: [email protected]
Αρ. απόφασης Πρωτοδικείου Χαλκίδας 34/1986
Αρ. καταχώρησης Πρωτοδικείου Χαλκίδας 124/1986

ΧΑΛΚΙΔΑ 2/5/2013           

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 370

Προς                                                                               
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚ/ΚΩΝ κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
 
1) ΥΦΥΠ. ΟΙΚ/ΚΩΝ κ. Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ. ΕΣΟΔ.  κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
3) ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ  κ. Γ. ΚΡΙΤΣΕΛΗ
4) Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ν.Π. (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ κ.λ.π.)
5) ΔΙΕΥΘ. Φ.Π.Α κ. ΤΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
7) ΟΕΒΕ
8) ΟΕΕ
9) TAXHEAVEN
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η  10/5/2013 είναι η εναρκτήρια προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τη διαχειριστική χρήση 2012 των Νομικών Προσώπων του άρθρου 101, παράγραφος 1 (Α.Ε.) του ΚΦΕ και συνολικά καταληκτική για  ΕΠΕ, συνεταιρισμούς κλπ.  Επίσης την 20/5/2013 λήγει η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ  διαχειριστικής χρήσης 2012 για το σύνολο των υπόχρεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Ακόμα η 15/5/2013 είναι η εναρκτήρια  προθεσμία  της ηλεκτρονικής από φέτος υποβολής των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  όλων των Νομικών Προσώπων.  
   
Φρονούμε πως είναι απαραίτητη η από τώρα ανακοίνωση παράτασης των παραπάνω καταληκτικών ημερομηνιών σε ενιαία κατά περίπτωση ημερομηνία για τους παρακάτω σοβαρούς λόγους.
  
-Το Taxisnet  δεν είναι στο σύνολο  έτοιμο για την υποβολή των δηλώσεων αυτών και είναι αυτονόητο πως οι αντίστοιχες εφαρμογές θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν.
  
-Το υπολειπόμενο ημερολογιακό  διάστημα  είναι ασφυκτικά μικρό λαμβανομένων υπ’ όψιν  των αργιών του Πάσχα και της πρωτομαγιάς που εμπεριέχονται σε αυτό.
  
-Τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία την ίδια αυτή περίοδο αυτή έχουν μεγάλο όγκο εργασιών να εκτελέσουν , της  παράτασης  των υφιστάμενων ημερομηνιών υποβολής των παραπάνω δηλώσεων εμφανιζόμενης ως αναγκαίας
  
Εν όψει των παραπάνω παρακαλούμε  για την από τώρα  ανακοίνωση  παράτασης των ισχυόντων σήμερα ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων ως εξής.

- Μέχρι τις 10/6/2013 για  το σύνολο των δηλώσεων εισοδήματος των  παραπάνω  Νομικών Προσώπων.

- Μέχρι την 30/6/2013 για τις  δηλώσεις Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  καθώς και των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ  ,για το σύνολο των υπόχρεων.
                                                           

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
               
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ                               

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Χ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 8, 2013 12:34 μ.μ. | Reply
Οχι δεν θέλουμε παράταση, να ανοίξουνε το πρόγραμμα να στείλουμε τις δηλώσεις θέλουμε.....ρε ουσττττττττ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο