Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δήλωση ακινήτων από όλους για τα εκτός σχεδίου - έως 31/8

Δήλωση ακινήτων από όλους για τα εκτός σχεδίου - έως 31/8

Για το τέλος Αυγούστου μετατίθεται η προθεσμία για την υποβολή των φετινών Ε9 όπου κάθε φορολογούμενος, συν τοις άλλοις, θα επικαιροποιήσει την εικόνα της εκτός σχεδίου ακίνητης περιουσίας του. Αυτή ήταν η κυριότερη απόφαση που έλαβε η χθεσινή διακομματική επιτροπή της συγκυβέρνησης για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο έντυπο Ε9 και ειδικά ο πίνακας για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στη χθεσινή συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής όπου συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της  Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:

-ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το χαράτσι (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΕΕΤΑ) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2014. Η συνολική βεβαίωση εσόδων από το νέο φόρο θα πρέπει να ανέλθουν τουλάχιστον στα 3,2 δισ. ευρώ με την είσπραξη να ανέλθει τουλάχιστον στα 2,7 δισ. ευρώ ετησίως (η απόκλιση υπολογίζεται λόγω της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών και των ζητημάτων που προκύπτουν από τις αλλαγές στη βάση υπολογισμού του φόρου, όπως είναι οι διορθώσεις στοιχείων ακινήτων κ.ά.).

-από τα παραπάνω προβλεπόμενα έσοδα τα περίπου 400 έως 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου εκτάσεων, οι οποίες με το σημερινό καθεστώς εξαιρούνται της φορολογίας.  

-για την επιβολή του φόρου στα αγροτεμάχια απαιτείται η λεπτομερής καταγραφή τους μέσω της υποβολής νέων εντύπων Ε9 από τους φορολογούμενους. Στα έντυπα αυτά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των αγροτεμαχίων τους, όπως για παράδειγμα το αν αποτελούν βοσκότοπους, λατομεία, την ακριβή απόστασή τους από τον αιγιαλό κ.ά. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα καθοριστεί και η ακριβής φορολογική βάση για την επιβολή του ενιαίου φόρου.

-η προθεσμία για την υποβολή του νέου Ε9 μετατίθεται από την 30η Ιουνίου στην 31η Αυγούστου (και όχι 31 Δεκεμβρίου όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε αρχικά) προκειμένου να δοθεί χρόνος στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ να σχεδιάσουν το νέο έντυπο και στους φορολογούμενους να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο.

-ο νέος φόρος στα αγροτεμάχια πρόκειται να σχεδιαστεί προς το παρόν με βάση τα στοιχεία για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις που διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

-η επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το αφορολόγητο όριο του νέου φόρου, τους συντελεστές φορολόγησης κα.

 
Πηγή Capital
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ZAKU | Μαΐου 1, 2013 6:29 μ.μ. | Reply
Μάλλον για 31 Δεκεμβρίου μας βλέπω...γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια γέγει (προφητεύει)
image description ZAKU | Μαΐου 1, 2013 6:47 μ.μ. | Reply
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Μάλλον για 31 Δεκεμβρίου μας βλέπω...γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει (προφητεύει)
image description AKOURASTOS | Μαΐου 1, 2013 6:49 μ.μ. | Reply
Ας περάσει και κανένα ε9 ο ΜΑυραγάνης μπας και πιάσουμε την προθεσία!!! Ανίκανοι όλοι τους!!
image description νικοσ | Μαΐου 1, 2013 8:15 μ.μ. | Reply
λυπαμε δεν θα μπορεσω! εχουμε Ε5, Φ10, εκκαθατιστικες ΦΠΑ, οριστικη ΦΜΥ, ΦΜΑΠ, δηλωσεις φυσικων προσωπων, πρακτικα ΔΣ-ΓΣ, δημοσιευσεις ισολογισμων το τριμηνο 5-6-7 και θελουν και Ε9 μεχρι 31/8? εμεις δηλαδη ψυχη δεν εχουμε να ξεκουρστουμε λιγακι? αν ειχανε κανονικα ανοιξει οι ηλεκτρονικες υποβολες και μεχρι 30/6 ειχαμε ξεμπερδεψει με ολα να το συζητησουμε για το ε9. αλλα με το κ...χανειο που ολο παρατασεις ειναι και θα πεσουνε ολα μαζι και μας ξεθεωσει καλοκαιριατικα να τα προλαβουλε ολα και αυτοι οινειρευονται Ε9? ανοιχτο συστημα απο 1/8 εως 31/12,συνεχη μυνηματα σε ΜΜΕ οτι πρεπει οι φορολογουμενοι να ξαναφτιαξουν το Ε9 κια για πιο λογο ( δεν θα ειδοποιησουμε εμεις 5,000,000 φορολογουμενους που και παλι δεν θα μας πιστευουν "παλι Ε9 ρε παιδια πρπει να φτιαξουμε?" και νομιζουν οτι το κανουμε για να τους παιρνουμε χρηματα) και ορισμος κατωτατης αμοιβης και το συζηταμε τοτε το θεμα. αλλιως δεν κανω ουτε ενα Ε9, μονο σε αυτους που μαζι με το φετινο Ε1 εχουν και καποιο συμβολαιο. τα κοροιδα πεθαναν!
image description ΤΑΠεινός | Μαΐου 1, 2013 10:13 μ.μ. | Reply
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων θα καταργεί το ΤΑΠ;
image description IDO | Μαΐου 2, 2013 12:45 π.μ. | Reply
Άντε πάλι.

Σιγά μη προλάβουν να βγάλουν έντυπο και να "δουλεύει" κιόλας.

Να μη πω για το σύστημα που θα φτιάξουν πάλι.
image description TasosX | Μαΐου 2, 2013 8:06 π.μ. | Reply
Γελανε και οι πετρες. Με τα συμβολαια που υπαρχουν στην Ελλαδα για τα αγροτεμαχια, οπου ο καθε πικρμενος συμβολαιογραφος εγραφε οτι του λεγανε ( παλια ) , και τα ιδιωτικα συμφωνητικα, τις διαθηκες του τυπου ενα χωραφι 3 στρεμματα ( το οποιο ειναι στην ουσια ποσοστο απο μεγαλυτερο χωραφι), τις ανταλλαγες χωραφιων στομα με στομα , τη μη υπαρξη τιτλων ( Λητη, Δρυμος κλπ) θα κληθουμε εμεις παλι να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα . ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΥΝ ΟΙ ΚΑΘ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ , ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ, μαζι και ανταμα.... Αρκετα πια....
image description νικ | Μαΐου 2, 2013 10:52 π.μ. | Reply
aς ελπισουμε πως η κυβερνηση των γερμανοτσολιαδων το αριστεο-δεξιο αλητοτσουρμ θα πεσει μεχρι τοτε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο