Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Λ.Σ.Α. - Επιστολή διαμαρτυρίας για την συρρίκνωση του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικου

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Υφυπουργό Ανάπτυξης,
κ. Μηταράκη Νότη

Κοινοποίηση :

1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα Γιάννη
2. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
3. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
5. Tax Heaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
6. e – forologia.gr

Αθήνα, 01 Μαΐου 2013

Θέμα: «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»

Κύριοι,

Σύμφωνα με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και κινήσεις-αποφάσεις που λαμβάνονται κατά καιρούς διαφαίνεται μία προσπάθεια συρρίκνωσης του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού, γεγονός που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των ελεγκτικών εταιρειών.

Η απόφαση της έκδοσης του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης και του ασφαλιστικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές και μόνο, δε θα μπορούσε να είναι παρά ζημιογόνα  για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, αφού δημιουργούνται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, μονοπωλιακές συνθήκες για τις ελεγκτικές εταιρείες, παραγκωνίζοντας τον κλάδο των λογιστών- φοροτεχνικών και υποβαθμίζοντας το επάγγελμα σε βάρος 45000 και πλέον οικογενειών.

Παρακαλούμε να τεθούν σαφή όρια στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού και να σταματήσει η οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει από το 1997 με το Ν.2515/1997 και το Π.Δ. 340/1998.

Σε διαφορετική περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, θα επικαλεστεί τη συμπαράσταση όλων των αρμόδιων φορέων και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος, θα κινηθεί νομικά.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.
  
Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                             

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο