Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων Σ.Δ.Ο.Ε. στα τρόφιμα ενόψει εορτής Πάσχα

Το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ελέγχων για την εορτή του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και με σκοπό να προστατεύσει την Δημόσια Υγεία, τους καταναλωτές από αισχροκέρδειες και τα Δημοσιονομικά συμφέροντα του Δημοσίου, διενεργεί συνεχείς ελέγχους διακίνησης αγαθών στην αγορά, τα σύνορα και τα λιμάνια,  προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των προϊόντων  για διάθεση στην κατανάλωση, η προέλευση αμνοεριφίων για αποφυγή κερδοσκοπίας και οι συνθήκες διατήρησης, διάθεσης και διακίνησης.


Προς τούτο έχουν συσταθεί κοινά συνεργεία, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΦΕΤ, την Επιθεώρηση Υγείας και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής.

Γίνονται επισκέψεις στα σφαγεία, ελέγχονται φορτηγά ψυγεία μεταφοράς κρεάτων και αλιευμάτων και έχουν κληθεί οι εισαγωγείς ζώντων ζώων να ενημερώνουν υποχρεωτικά για τις εισαγωγές.
Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί 406 έλεγχοι διακίνησης και έχουν ελεγχθεί 64 συνολικά επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εμπορία και συντήρηση τροφίμων.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η παραβατικότητα στη διακίνηση ανέρχεται στο  10% και όσον αφορά στις επιχειρήσεις το 36%
Ειδικότερα στους ελέγχους διακίνησης:

•    Στην Πάτρα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε κάρβουνα χωρίς στοιχεία προέλευσης,
•    Στα Σφαγεία Αιτωλικού αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας από Φορτηγό, γιατί μετέφερε νωπά κρέατα χωρίς στοιχεία προέλευσης και διακίνησης,
•    Στις περιοχές Θεσσαλονίκης και Κιλκίς ελέχθησαν φορτία  ζωντανών αμνοεριφίων ως προς την προέλευση ,
•    Το ΣΔΟΕ ερευνά υπόθεση Ελληνοποίησης Βουλγαρικού ηλιελαίου, που φέρει τα εμπορικά σήματα επτά (7) Ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό  και μεγαλύτερη συχνότητα τις επόμενες ημέρες στις Κεντρικές Αγορές και Ιχθυόσκαλες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των λοιπών μεγάλων πόλεων, στα κέντρα διασκέδασης και τους παραδοσιακούς Πασχαλινούς προορισμούς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο